Altın mı Bitcoin mi? Hangisi daha iyi bir değer deposu?
Altın mı Bitcoin mi? Hangisi daha iyi bir değer deposu?

Altın mı Bitcoin mi? Hangisi daha iyi bir değer deposu?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in doğuşundan bu yana yaklaşık 12 sene geçti. Eğer ilk kez fiyatlandırıldığı gün Bitcoin satın almış olsaydınız dün itibarıyla %7.615,27 dolar kâr elde edebilirdiniz.

Altın ve Bitcoin (BTC) arasında hangisinin daha iyi bir değer deposu olduğu üzerine yaşanan tartışmalar, belki de yaşlı ve genç yatırımcılar arasındaki uçurumu artırdı. Bitcoin’in altından daha iyi olduğunu iddia eden Gemini kripto borsasının kurucu ortağı ve CEO’su Tyler Winklevoss’un yaptığı bir yorumda da bu fark açıkça görülebiliyor.

Gençler için Bitcoin, yaşlılar için altın mı?

Genç nesiller günümüzde servetlerini Bitcoin aracılığıyla kazanabildikleri için bu bakış açısı oldukça makul. Öte yandan europac.com CEO’su Peter Schiff gibi daha yaşlı bir yatırımcı, Bitcoin’in özellikle değer olarak asla altınla karşılaştırılamayacağını iddia ediyor.

Schiff’in benzetmesine göre, Bitcoin piyasa fiyatı açısından oldukça dalgalı ve pek de elle tutulur değil. Schiff, tarihin öğrettiği gibi değeri korumak için yatırımcıların altın satın almasını savunuyor. Dünyaca ünlü yatırımcı Warren Buffett ise daha önce Bitcoin’in kendine özgü bir değeri olmadığını söylemişti.

Kim haklı kimin yanlış olduğu tamamen sizin ihtiyaçlarınıza bağlı. Örneğin şu an devam eden koronavirüs salgınından pek çok büyük ders çıkarılacak. Bunların arasında, Bitcoin’in bir değer deposu ve güvenli bir sığınak olarak görülmesi de var.

Bitcoin’i koronavirüs öncesinde spekülasyonlar yönetiyordu: Ancak bu değişti

Koronavirüs öncesi dönemde, Bitcoin’in değeri çoğunlukla spekülasyonlardan kaynaklanıyordu. Bu durum 2017 ve 2018 yıllarında yaşanan rallilerde de rahatlıkla görülüyordu.

Fakat dünya koronavirüsün belki de kalıcı olacağının farkına vardıkça küresel olarak yaşam tarzı da çok değişti. İşlemler çoğu yerde fiat para bağımlılığından elektronik bağımlılığa geçti. Kurumsal yatırımcılar artık paralarını altından çok Bitcoin ile yatırmaya daha çok güveniyor. Özellikle salgın döneminde Bitcoin kurumsal yatırımcılarında bir artış kaydedildi.

Bitcoin’in gelecekteki değeri de artık Greyscale liderliğindeki çoğu kurumsal yatırımcı ile çekiş kazanan vadeli işlemler piyasası aracılığıyla tahmin edilebiliyor.

Bitcoin şu anda 10.438 dolardan işlem görüyor. Varlığın piyasa değeri yaklaşık 193 milyar dolar, son 24 saatlik hacmi yaklaşık 31 milyar dolar ve dolaşım arzı 18.496.418 BTC. Eğer piyasaya çıkma anında (veya bilinen en eski fiyattan) satın alındığında yaklaşık Bitcoin yatırım getirisi dün itibarıyla %7.615,27.

Tüm zamanların en düşük seviyesi olan 65 dolar, 2013 yılının temmuz ayı ortasında kaydedildi. Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.089 dolara ise Aralık 2017’de ulaşıldı.

Bu arada yeni bir kurumsal yatırımcı anketi düzenlendi. Bu yatırımcıların kripto para birimlerinin geleceği hakkında ne düşündüklerini merak ediyorsanız buradaki yazımıza göz atabilirsiniz.

coinspeaker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir