featured

Altcoinler ayı piyasasında: SOL, XRP ve ETH fiyatında son durum?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoin haberleri: Kripto paralar, birçok farklı nedenle birlikte genel ekonomik şartlarının etkisi altında ayı piyasasında işlem görüyor. Özellikle ABD istihdam verilerinden önce Bitcoin fiyatının yüzde 4 düşmesi altcoinlerin daha fazla kayıp vermesine neden oldu. Genel gerilemenin etkisi altında piyasa değeri açısından önde gelen altcoinler haftalık yüzde 5’in üzerinde değer kaybetti. Solana, Ethereum ve XRP kayıpları derinleşmeye devam ederken haftalık beklentiler satış baskısının artacağını işaret ediyor. 

Solana, NFT pazarında payını büyütüyor

Son bir haftada yüzde 8’in üzerinde değer kaybeden Solana, DappRader verilerine göre DApp hacminde önemli bir yükseliş yaşadı. 83 milyonu aşan Solana zincirinin ağ aktivitelerindeki artış özellikle dikkat çekti. Lark Davis gibi analistlerin tahminlerine göre dip seviyelerine yaklaşarak alım sinyali veren altcoinlerden biri olan SOL, 132 dolardan destek görüyor ve piyasadaki gerilemeye bağlı olarak daha düşük seviyeleri de test edebilir. Özellikle Bitcoin fiyatındaki gerileme ile meme coinlere ilginin düşmesi, SunPump rekabeti ve ETH, SUI gibi rakip altcoinlerin güçlenmesi ile kısa vadede SOL fiyatı üzerindeki ayı baskısının artabileceği düşünülüyor.

Solana altcoin
SOL 1 haftalık fiyat grafiği Kaynak: CoinMarketCap

SOL fiyatı, 100 EMA ve 50 EMA seviyelerinin altında işlem görüyor. Düşüş trendini işaret eden bu modelde altcoinin fiyatı 6 ayın en düşük seviyesinde yer alıyor. Altcoinin, Bitcoin fiyatındaki düşüşle birlikte bir süre daha satış baskısı altında kalması mümkün. Ancak piyasadaki genel bir yükselişle yeniden 142 doların üzerine çıkabilir. 132 doların altına düşmesi hâlinde ise 127 dolar seviyesi önemli olacaktır.

XRP düşüş sinyali güçleniyor

Son bir haftada yüzde 4 değer kaybederek pozisyonunu en iyi koruyan altcoinlerden olan XRP, bir süredir yatay trendde işlem görüyor. Fiyat düşük momentum ile hareket etmesine rağmen hacmi çift haneli düşüşler yaşadı ve yatırımcının ilgisini kaybediyor. Bu yazının yazıldığı sırada 0,55 dolardan işlem gören XRP coin için önemli destek noktası 0,54 dolar bölgesi.

XRP 1 haftalık fiyat grafiği Kaynak: CoinMarketCap

Teknik grafiğine bakıldığında XRP fiyatı 50 ve 100 günlük hareketli ortalamanın (EMA) altında işlem görüyor ve Göreceli Güç Endeksi 50 seviyesinin altında aşağı yönlü hareketini sürdürüyor. Hafta başında 0,54 dolarlık bölgeyi test ederek minimal bir toparlanma sergileyen altcoin, bu seviyenin altına düşerse 0,50 dolara inebilir. Ancak Bitcoin fiyatında bir toparlanma ile 0,55 doların üzerine kolayca çıkabilir.

Ethereum altcoini temel direnci koruyabilecek mi?

Geçtiğimiz ay dalgalı bir seyir izleyen ikinci büyük kripto para Ethereum, 2,389 dolardan işlem görüyor. Pazartesi yüzde 2’lik bir yükselişle haftaya iyimser başlamasına rağmen hafta boyunca yüzde 5 değer kaybetti. 2,300 dolarlık desteğin üzerinde tutunmaya çalışan ETH fiyatı, aktif kullanıcı sayısındaki artış ve cüzdan büyümesi ile yatırımcı iyimserliğini koruyor. 

ETH 1 haftalık fiyat grafiği Kaynak: CoinMarketCap

Özellikle cüzdan büyümesi son 3 ayda yüzde 3,3 artarak önemli bir ilerleme kaydetti. Bitcoin ve Tether gibi önemli araçların yanında Ethereum cüzdan büyümesi 129,96 milyona ulaştı. Bu Ethereum’un birçok altcoinden daha yoğun ilgiyle karşılandığını gösteriyor.

Aynı süre zarfında Bitcoin cüzdan sayısı ise 54,18 milyonda kaldı. Bu veriler benimsenme oranının arttığını gösterirken aynı zamanda daha fazla yatırımcının ETH tercih etmeye başladığını ortaya koyar.

Teknik grafiğine bakıldığında orta ve uzun vadede başarılı büyüme rakamlarına sahip olan  Ethereum’un kısa vadeli fiyat performansı piyasa ile birlikte ilerliyor. Ethereum fiyatı bu yazının yazıldığı sırada 2,394 dolar. Genel piyasa hareketleri ile alçalan trendde işlem gören ETH, ilk olarak 2,400 dolarlık direnci ardından ise 2,500 dolarlık seviyeyi aşmak zorunda. Alçalan trendde kalmaya devam ederse ETH için önemli direnç noktası 2,300 olacaktır.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.