2025 yılın oldukça hareketli başlayan kripto para piyasasında gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), ilgiyi üzerine toplamayı başardı. 180 dolarda bulunan kritik destek noktasında tutunmaya çalışan SOL fiyatı, yatırımcıların yakından takip etmeyi gereken önemli teknik göstergelere sahip. Eğer gözde altcoin bu destek noktasını kaybederse düşüş derinleşebilir ve fiyat yeni bir dibe ulaşabilir.
Solana fiyatında tehlike çanları
Solana’nın sosyal hacimlerinde ciddi bir dalgalanma mevcut. Bunun fiyat hareketi ile doğrudan ilgili olduğu düşünülürkeni sosyal medyada da tartışmalar artıyor. Fiyatın yüksek volatiliteye sahip olması yatırımcıları tedirgin ederken sıradaki hareketin de hangi yönde olacağı merak ediliyor.
Geçtiğimiz aylarda da Solana için benzer bir durum yaşanmıştı. Sosyal medyadaki popülerliği ile fiyatını da hareketlendirmeyi ve bir yükseliş rallisi kaydetmeyi başaran gözde altcoin için şimdiki durum aynı olmayabilir. Sosyal medyadaki çoşku fiyat hareketinde ani hareketlere yol açabilir ancak bunun hangi yönde olacağı her zaman değişkenlik gösterebilir.
Mevcut duruma bakıldığında 180 dolar seviyesinin kritik bir öneme sahip olduğu söylenebilir. Eğer bu destek noktasının üzerinde bir hareket gerçekleşmezse sosyal medya gücü ile yeni düşüşler gelebilir. Dolayısıyla ilgilenen yatırımcılar bu seviyeyi yakından takip etmeli ve herhangi bir büyük işlem yapmadan önce bu desteğin üzerinde bir grafik kapanışı gerçekleşip gerçekleşmediğine dikkat etmelidir.
Gözde altcoin yatırımcı ilgisini kaybediyor
Son verilere göre Solana ağı üzerindeki aktif adreslerin sayısı son zamanlarda ciddi şekilde azaldı. Aktif adreslerin sayısı Aralık ayının başında 6 milyonken, ay sonunda 3,5 milyona kadar geriledi. Yüzde 40’lık bir düşüş anlamına gelen bu azalma, yatırımcıların SOL tokenlarına yatırım yaparken tedirgin bir duruş sergilediği anlamına gelmektedir.
2025 yılının ilk günlerde bir toparlanma görülse de, bu sayının eski seviyelere ulaşamaması güveninin azaldığı şeklinde yorumlandı. Tarihsel verilere bakıldığında, aktif adreslerde yaşanan büyük düşüşler sonucunda fiyat da benzer oranlarda düşüş yaşamıştır. Bu da sıradaki hareketin yönü konusunda tedirginlik uyandırıyor.
Teknik göstereler hangi yöne işaret ediyor?
Solana’nın teknik göstergelerine bakıldığında altcoin’in fiyat hareketi için karmaşık bir görünüme sahip olduğu görülüyor. Göreceli Güç Endeski (RSI), aşırı satım bölgesine yakın ve ayıların daha baskın bir konumda olduğuna işaret ediyor.
Eğer altcoin’in fiyatı 180 doların altına düşerse aşağı yöndeki ilk durağı 165 dolar seviyesinde olacaktır. SOL fiyatı bu seviyede de tutunamazsa bir sonraki destek bölgesi olan 130 dolar ile 150 dolar aralığına bir hareket gelebilir. Yatırımcılar, düşük fiyatlardan token toplama fırsatını değerlendirmek isterse Solana bu seviyelere güçlü bir talep görebilir.
Sonuç olarak SOL tokenın fiyat hareketi, kripto para piyasasındaki genel belirsizlikler ile birlikte yatırımcıların dikkatini çekti. Özellikle sosyal medyadaki popülerliği ve 180 dolardaki kritik destek seviyesi nedeniyle merakla takip ediliyor. Dolayısıyla ilgilenen yatırımcılar dikkatli davranmalı ve kripto para piyasasının yüksek risk içerdiğini akılda tutmalıdır. Altcoin piyasasının gidişatının hangi yönde olacağı belli değil iken, risklerini dağıtmak isteyen yatırımcılar portföylerini çeşitlendirmeyi tercih edebilir. Solana ekosisteminin popüler olmasının sebeplerinden bir tanesi de blockchain’de geliştirilen yenilikçi ve yüksek potansiyelli yeni projelerdir. Bunlardan bir tanesi de kısa sürede büyük fon toplamayı başaran ve Solana ekosisteminin ilk Katman-2 çözümü olan Solaxy (SOLX) projesidir. Peki Solaxy nedir ve altcoin piyasasında yeri ne olacak?
Solaxy (SOLX) Solana ekosisteminin geleceğine yön verebilir
Katman-2 teknolojisi temel alınarak geliştirilen Solaxy projesi, yenilikçi ön satışı ve iddialı hedefleri ile dikkat çekmeyi başardı. Solaxy ekibi, Solana’nın güçlü yönlerini temel alarak, onun eksiklerini giderecek ve performansını daha da üst seviyeye taşıyacak bir token yaratmayı amaçlıyor. Solana ağının sıkça karşılaştığı ölçeklenebilirlik sorunları, ağ tıkanıklıkları ve başarısız işlem problemlerine çözüm sunmayı hedefleyen Solaxy, aynı zamanda devrim niteliğinde bir blockchain teknolojisi yaratmayı planlıyor.
SOLX token neden öne çıkıyor?
Solana ekosisteminde dönemsel olarak yaşanan ağ tıkanıklıkları ve işlem yavaşlamaları, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen en büyük sorunlardan biri. Solaxy ekibi, bu problemleri çözerek işlem hızında “ışık hızına” ulaşmayı vaat ediyor.
Kısa süre önce başlatılan Solaxy ön satışı, şimdiden büyük bir ilgi görerek milyonlarca dolarlık talep topladı. Solana tabanlı projelerin 2025 yılında yükselişe geçeceği beklentisi, Solaxy token’ın potansiyelini daha da artırıyor.
Ekip tarafından paylaşılan yol haritasına göre, listelenmenin ardından büyük fiyat artışları yaşanması bekleniyor. Yıllık yüzde 545’lik staking getirisine sahip olan Solaxy, uzun vadeli yatırımcılar için de iyi bir seçenek olabilir. Arzın yüzde 25’i erken kullanıcılar için rezerve edilirken yüzde 30’u da geliştirme süreçlerine ayrıldı. Bu da, projenin gelişime açık ve umut vadeden bir yapıya sahip olduğunu gösterir.
Solaxy projesi, Solana ekosisteminin güçlü yönlerini alıp eksiklerini gidererek, gelecekte sektörün en dikkat çekici projelerinden biri olmaya aday. Özellikle Solana ağındaki sorunlara çözüm sunma potansiyeli, Solaxy’nin Solana’nın önüne geçebileceği beklentisini güçlendiriyor. İlgilenenler projenin resmi web sitesinden ön satışa katılabilir ve bu yüksek potansiyelli altcoin projesinin erken dönem yatırımcılarından biri olabilir.
Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.