featured

Altcoin piyasasında bugün: ADA ve NEAR yükselişi yatırımcı için yeni fırsatlar yaratıyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoin haberleri: Çarşamba günü açıklanan son ABD enflasyon verilerinin olumlu gelmesinin ardından bir miktar yatay seyreden kripto para piyasası, 12 Eylül Perşembe günü toparlanarak yükselmeye başladı. Bitcoin yüzde 3’ün üzerinde artarken kripto piyasa değeri de yüzde 3’e yakın bir yükseliş ile 2 trilyon doların üzerine çıktı. Piyasadaki iyimser hava ile altcoinler değer kazanırken özellikle BNB token, ADA coin ve NEAR piyasa iyimserliğini aşarak önemli kazanımlar elde etti.

NVIDIA hisselerindeki artışla NEAR altcoini yükseliyor

Son 24 saatlik zaman diliminde en iyi performans gösteren altcoinlerden biri olan NEAR, yüzde 7’nin üzerinde bir artış sergiledi. Eylül ayının başında 4 doların atlına düşerek bir süre yatay seyreden altcoin, ağustos ayında piyasa düşerken 5 doların üzerine çıkmıştı. Ağustos ayında başlattığı yükselişi ivmesini 6 Eylül’de NEAR ağına gerçekleşen saldırı sonrasında piyasadaki genel düşüşle birlikte kaybetmişti

Benzer bir süreci tekrarlayan NEAR, Nvidia hisselerindeki toparlanma ile yükseliyor. 11 Eylül’de hisse fiyatlarında yüzde 8’lik artış AI teknolojilerini destekleme kararı ile yapay zekâ coinleri genel olarak toparlanma gösterdi. Önemli bir direnç noktası olan 4,35 dolara doğru hareket eden altcoine yönelik analist tahminleri de oldukça iyimser.

NEAR altcoinı
NEAR teknik grafik EMA ve RSI endeksi Kaynak: CoinMarketCap

Popüler kripto para analisti Micheal van de Poppe, yakın tarihli bir gönderisinde NEAR tokenın yıl sonuna doğru kazanımını arttıracağı ve yüzde 275’lik bir artış göstereceğini tahmin ediyor. Güncel olarak 4 dolar aralığında işlem gören altcoinin fiyatında bu oranda bir yükseliş fiyatı 12 doların üstüne yaklaşık 15 dolara çıkarır. Son olarak bu yazının yazıldığı sırada 4.20 dolardan işlem gören altcoin fiyatı 50 EMA ve 100 EMA’nin altında işlem görüyor. Göreceli Güç Endeksi ise 50 seviyesini geçerek 51’de yer alıyor.

FET işbirliği ile Cardano (ADA) fiyatı yükseliyor

Belirsiz piyasa şartlarında istikrarlı bir büyüme sergileyen ADA coin, son bir haftada en çok yükselen altcoinlerden biri oldu. Coinglass verilerine göre hacmi yüzde 85 artan altcoinin Açık Faiz oranı son bir günde yüzde 9 yükseldi. Yatırımcı ilgisinin arttığını gösteren metrikler artan aktiviteyi de gösteriyor. Topluluk etrafında iyimserlik artarken ayrıca FET coin ile kurulana ittifak ADA coini AI teknolojilerinden etkilenen bir konuma yükseltti.

Geçen hafta 8 Eylül’de yapay zeka tokenı Artificial Superintelligence Allianc (FET) Cardano blok zincirine konuşlandırılarak merkezi olmayan bir AI ekosistemi oluşturuldu ve bu birleşmeden sonra Cardano aktif adres sayısı son beş ayın en yüksek seviyesine ulaştı. FET fiyatı ise son 24 saate yüzde 7 yükselerek son bir haftada yüzde 26 değer kazanmış oldu.

Yapay zekâ tokenları için önemli bir dönüm noktası olan bu birleşmede FET, Cardano’nun altyapısından yararlanarak altcoin ağında birlikte çalışacak. Bu gelişme ile önemli bir iş birliğine imza atan ADA bu yazının yazıldığı sırada 0,36 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri yüzde 2 yükselerek 12.907.118.695 ulaşan altcoin, geçtiğimiz mayıs ayından bu yana diğer kripto paralar gibi alçalan trend içinde hareket ediyor.

Güncel ADA fiyatı

Mum grafiğinde Cardano (ADA) fiyatı 100 günlük EMA’nin altında işlem görüyor ve MACD göstergesi sıfır seviyesine yaklaşarak yükseliş yönlü hareket ediyor. Pozitif DI endeksi de artarak iyimserliği güçlendiriyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 55 seviyesinde aşırı alım bölgesine doğru bir ivme kazandı.

ADA teknik grafik EMA ve RSI göstergesi Kaynak: CoinMarketcap

Yükseliş ivmesi sürerse ADA fiyatı geçtiğimiz ayın en yüksek zirvesi 0,40 dolara hızlı bir yükseliş gerçekleştirebilir. Ancak piyasadaki belirsizliğin sürmesi ve ayıların ADA fiyatı üzerinde baskın gelmesi hâlinde 0,30 doların altında bir düşüşün yaşanması da olası.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.