featured

Altcoin ayı piyasası sona erdi mi? Altcoinler Solana öncülüğünde yükseliyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoin haberleri: 21 Ekim Pazartesi günü, kripto para piyasası ABD seçimlerinin yarattığı iyimser havanın altında ve Bitcoin 70 bin dolar sınırına yaklaşarak pozitif bir seyir izliyor. Altcoinler ise geçtiğimiz hafta BTC yükselişine karşın kötü bir performans sergiledi ve bir süre mevcut pozisyonlarını korumaya çalıştı. Haftaya olumlu başlayan altcoinler, tersine dönüş için hazırlanıyor. Solana ve BNB haftaya artan yatırımcı ilgisiyle yükselişle başladı ve BNB 600 doları geçerken SOL 160 dolar sınırını aştı. Bununla birlikte analist Micheal Poppe altcoin döneminin yaklaştığını düşünüyor.

Altcoinlerde trend değişimi başladı: Ayı piyasası bitiyor mu?

Kripto para analisti Micheal va de Poppe, kripto paralar bir miktar yükseliş sergilerken yeni bir gönderi paylaştı ve Bitcoin’in şu anda sıkıcı bölgede olduğunu bunun tam aksine altcoinlerin tersine dönmeye başladığını açıkladı. Aynı zamanlı farklı bir paylaşımında Bitcoin 70 bin doların aşmaya yaklaştığını ve bu ay veya kasım ayında yeni bir ATH yaklaştığını ifade etti.

altcoin
Micheal va de Poppe BTC tarihi grafikler Kaynak: X

Analist ayrıca tarihin en uzun ayı piyasasının sonlanmaya başladığını ifade etti. “Muz Zamanı” geldiğini ifade eden analist, destansı bir zaman olacağını da sözlerine ekledi. Muz Zamanı olarak ifade edilen kripto paraların yüksek volatilite içerdiği fiyatların sürekli hareketli olduğu zamanı ifade eder. Bu ifade ile uzun bir ayı piyasası geçiren altcoinler için boğa piyasasının yaklaştığı tahmin ediliyor. Bununla birlikte büyük altcoinlerden Ethereum, Solana, BNB ve XRP’nın haftaya olumlu başlaması analistin tahminlerini güçlendirdi.

Solana SEC baskısı altında 160 doları aştı

ABD Menkul Kıymetler Komisyonu (SEC), Solana ve altcoinlere karşı kayıt dışı menkul kıymet olarak satıldığı iddiasını yeniledi. Buna karşın SOL fiyatı mütevazi bir yükselişle yüzde 4,85 yükseldi ve ancak gün içinde 171 dolar sınırını zorladı. Bu seviyeden bir geri çekilme gören SOL fiyatı güncel olarak 165 dolardan işlem görüyor. Aynı sürede işlem hacmi yüzde 117 arttı. Solana fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 36 düşük seyrediyor.

altcoin
SOL TVL ve hacim Kaynak: DefiLlama

DefiLlama verilerine göre TVL oranı da artış gösteren Solana’nın Toplam Kilitli Değeri 6.307 milyar dolar. Böylece Nisan 2022’den bu yana en yüksek TVL oranına ulaşmış oldu. TVL yükselişi DeFi ekosistemine daha fazla ilgi olduğunu gösterirken ayrıca yatırımcıların altcoin güveninde yükseldiğini gösterir.

SOL fiyatına bakılırsa altcoinin 162 dolarlık desteğin üzerinde seyretmesi önem taşıyor. Sonraki direnç noktaları 180 dolar ve 195 dolar olacaktır.  Solana Göreceli Güç Endeksi (RSI) güncel olarak nötr bölge 62 seviyesinden düşüş gösteriyor.

Solana yatırım ürünlerine ilgi artıyor

CoinShares son raporuna göre haftalık olarak Solana yatırım araçlarına olan ilgi önemli ölçüde büyürdü. SOL tokene maruz kalmaya imkân veren araçlar 2,4 milyon doları aşarak kumsal yatırımcının yoğun ilgisini yansıttı. Hafta boyunca pozitif seyir izleyen yatırım araçları yüzde 400 artış gördü. 21 Ekim tarihli raporda XRP giriş oranı 0,7 milyon ABD doları olurken Litecoin 1,7 milyon dolarlık giriş gördü. Ayrıca Solana ETP girişleri ile birlikte 58 milyonluk bir giriş yaşandığını açıklayan rapor, Ethereum dışında en iyi girişlerin Solana’da yaşandığını ortaya koydu.

Son olarak dijital yatırım şirketi Robinhood Crypto, Solana ile ilgili önemli bir adım attı. Robinhood, son paylaşımlarından birinde SOL transferlerinin Avrupa’da mümkün olduğunu duyurdu. Önceki paylaşımlarında ETH, BTC gibi paralar için de para yatırma ve çekme işlemi sunduğunu açıklamış ancak transfer hizmetini sürece dahil etmemişti.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.