featured

Ağustos ayında 10x potansiyeli 4 popüler altcoin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoin Haberleri: Temmuz ayında kripto para fiyatları, dalgalı bir seyir izledi. Piyasa değeri açısından lider kripto varlıklar ciddi kayıplar yaşadıktan sonra ayın sonuna doğru bir miktar toparlanma gösterdi. Özellikle Almanya hükümetinin ETF tasfiyeleri ile düşen Bitcoin ile birlikte kripto piyasası zor bir ay geçirdi.

2024 Ağustos ayına ise piyasada daha iyimser bir havanın hâkim olması beklenirken makro ekonomik etkenler, ABD seçimlerinin siyasi etkisi ve Bitcoin, Ethereum ETF’lerinde yaşanabilecek gelişmeler piyasadaki belirsizliği yükseltiyor. Bununla birlikte 10x yükselme potansiyeline sahip olan altcoinler bulunuyor.

Ripple (XRP)

Son bir ayda yüzde 26 büyüme kaydeden XRP, Ripple SEC davasında uzlaşma beklentileri ile ağustos ayında öncelikli takip edilmesi gereken altcoinlerden biri oluyor. Son bir haftadır nisan ayından bu yana aşılamayan 0,60 doların üzerinde tutunmaya çalışan XRP fiyatı, bu endeks üzerinde güçlü bir duruş sergilerse 0,70 dolara doğru hızlı bir yükseliş gerçekleştirebilir.

XRP teknik grafik: Kaynak CoinMarketCap

Trendin yönüne baktığımızda temmuz ayının başından bu yana genel olarak artış eğilimi gösteren XRP fiyatı, Ichimoku Bulutu’nun üzerinde işlem görüyor. Bu pozisyon, yükseliş trendinin bir süre daha devam edeceğini göstermesine rağmen aynı zamanda zayıf bir trendi de işaret ediyor. EMA endeksine bakıldığında 20 günlük hızlı hareketli ortalama 50 günlük yavaş hareketli ortalamanın üzerinde seyrediyor.

Tron (TRX)

2024’ün başından bu yana istikrarlı bir endeks içinde hareket eden TRX, son bir ayda yüzde 10’luk bir yükseliş gösterdi. Son ağ güncellemeleriyle birlikte işlem hacmi açısından başarılı bir artış sergileyen Tron, ağırlıklı olarak son bir ayda 0,120 desteğinin üzerinde kalmayı başardı. Teknik açıdan bakıldığında Göreceli Güç Endeksi (RSI) temmuz ayının ortasından bu yana 50 çizgisinin üzerinde kaldı.

altcoin
TRX coin teknik grafik: Kaynak CoinMarketCap

RSI, bu yazının yazıldığı sırada 64 seviyesinde yer alıyor ve aşırı alım bölgesi olan 70’e doğru hareket ediyor. TRX fiyatı trendin yönü hakkında bilgi veren Ichimoku Bulutu’nun üzerinde işlem görüyor ve fiyatın pozitif bölgede kalabileceğini işaret ediyor. EMA endeksine bakıldığında ise hızlı hareketli ortalama 20 EMA, yavaş hareketli ortalamanın üzerinde yer alıyor. Son olarak bu yazının yazıldığı sırada 0,13 dolardan işlem gören TRON, ağustos ayında 10x potansiyeli taşıyan coinlerden biri olur.

Shiba Shootout

Games (P2E) kategorisinde dikkat çeken altcoinlerden biri olan Shiba Shootout, şimdiden 792,603.52 dolar topladı. Hız, strateji ve çeviklik gerektiren bir kovboy oyununa dayanan oyna-kazan projesi, birden çok yöntemle token kazanmayı mümkün kılar. Kasaba meydanında karşılaşmalar, kamp ateşi hikayeleri, kement oyunları gibi token kazanma fırsatı veren oyun içi etkinliklerin yanında pasif gelir sağlamak isteyen yatırımcıya staking avantajları da sunar.

Shiba Shootout tokeni ziyaret edin

Temmuz ayında pasif gelir elde etmek isteyen yatırımcı için avantajlı bir tercih olan Shiba Shootout projesinde güncel yıllık getiri yüzde 1249’dur. Bu yazının yazıldığı sırada 0,0197 dolardan satışa sunulan SHIBASHOOT tokenı kademeli olarak her etapta fiyat artışına giderek değer kazanır.

Solana (SOL) altcoini

Temmuz ayında potansiyel açısından yükseliş vadeden altcoinlerden biri SOL oluyor. Teknik grafiğinde oldukça olumlu sinyaller taşıyan SOL altcoini, son 1 ayda yüzde 30 yükseldi. 180 dolardan işlem gören SOL fiyatı temmuz ayının ortasından bu yana Ichimoku Bulutu’nun üzerinde seyrediyor.

SOL coin teknik grafik: Kaynak CoinMarketCap

Hareketli ortalamalara bakıldığında 21 günlük hızlı hareketli ortalama, 50 günlük EMA’nın üzerine işlem görüyor. Genellikle satın alım işareti olarak yorumlanan bu göstergeler, SOL fiyatı için temmuz ayında iyimserliği yükseliyor. Bununla birlikte Ali Martinez gibi ünlü kripto analistleri de SOL fiyatında bir artış yaşanacağını düşünüyor. Martinez son X paylaşımında Solana altcoinin 1000 dolar çıvarında seyretmesi gerektiğini paylaştı.

Sonuç

Sonuç olarak SOL, TRX, Shiba Shootout ve XRP altcoinleri önümüzdeki aylarda küresel piyasa hareketleri ile birlikte yakından takip edilmesi gereken kripto paralardan bazıları oluyor. Ancak kripto piyasasının volatilite taşıdığı göz önüne bulundurulmadır. Ayrıca herhangi bir yatırım kararı vermeden önce kendi risk portföyünüzü belirlemeniz ve kendi kararınızı vermeniz gerektiğini unutmamalısınız.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *