featured

Ağustos’ta token kilidi açılacak kriptolar: Bu altcoinlerin fiyatı nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Token kilidi açma: Kripto para piyasası ağustos ayına düşüş eğilimi ile başladı ve Bitcoin’in düşmesi ile altcoinler de önemli kayıplar yaşadı. Analistler ağustos ayının nötr bölgede geçmesini beklerken birçok altcoin, token kilidi açarak piyasaya sürülen arzını yükseltmeyi hedefliyor. DOGE, ICP, SEI, UNI ve daha birçok piyasa hacmi yüksek altcoin, ağustos ayının sonuna kadar planlanmış dağıtımla token kilidi açacak. Peki token kilidi açma işlemi altcoin fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Token kilidi açma etkinlikleri altcoin fiyatı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Toplam arz ile dolaşımdaki arzı farklı olan kripto paralarda dönem dönem farklı miktarlarda token kullanıma açılır. Token kilidi açma piyasadaki arz oranını yükselttiği için altcoin fiyatında kısa vadeli dalgalanmalara neden olabilir.  Bu durum kripto piyasasında ani bir token artışına sebep olur ve bu da likidite üzerinde etkilidir.

Ağustos ayında token kilidi açılacak kripto paralar

CoinMarketCap verilerine göre NEAR token toplam kilitli token miktarının yüzde 0,04’üne karşılık gelen 1,8 milyonluk 407,654 NEAR tokenının kilidini açacak. Toplam arzı 1.108.192.358 NEAR olan AI tokenın kilit açma işlemi bugün 3 Ağustos’ta gerçekleşecek. NEAR token son 24 saatte piyasa gerilemesi ile birlikte yüzde 2,46 değer kaybetti. Son yedi günde ise yüzde 21 düşüş gösteren NEAR son üç haftanın en düşük seviyesi olan 4.53 dolardan işlem görüyor.

Ağustos’ta token kilit açılacak meme coinlerden biri de BONK oluyor. Solana meme parası BONK, 19 milyar BONK coini dolaşıma açacak. Toplam arzı 92,899,161,390,278 BONK olan meme coin, gün içinde yüzde 4.66 düştü. Genel piyasa hissiyatı ile düşen meme coin, son 1 haftada yüzde 25 değer kaybetti. Destek noktası 0.000022 doların altında 0.00002176 dolarda işlem görüyor.

ICP ve AVAX token kilidi açılacak

Ağustos ayında kilit açılımı yapacak diğer bir token Internet Computer (ICP) oluyor. 11 Ağustos’ta toplam 20 milyon değerinde ICP coin piyasaya sürülecek. Toplam arzı 521,421,701 ICP olan token, günlük yüzde 7.76 düştü. 11 Ağustos’ta SEI token toplam arzının yüzde 2.20’sine karşılık gelen 61.12 milyarlık 220.16 milyar SEI tokenını kullanıma açacak.

token kilidi

Avalanche (AVAX) token, 19 Ağustos’ta toplam yüzde 1.33’üne karşılık gelen 9.54 milyar AVAX tokenının kilidini açtı. Ayrıca ayın sonunda açılacak kriptolar arasında SUI ve Injective (INJ) bulunuyor. SUI token 52.97 milyar dolar değerinde token kilidi açması ile toplam arzının yüzde 25.96’sı dolaşımda olacak.

Sonuç olarak token açma etkinlikleri ile birlikte kripto para piyasasını ağustos ayında hareketli bir süreç bekliyor. Bitcoin fiyatının 60 bin dolar seviyesine gerilemesi altcoinlerin ve meme coinlerin önemli kayıplar yaşamasına neden oldu. Bu süreçte yatırımcı pasif getiri sunan ve staking yapan coinleri değerlendirmeye başladı.

Pasif getiri sunan 2 meme coin

Kripto para piyasası düşerken yıllık yüzde 664 APY sunan Meme Games token, toplam arzının yüzde 10’unu staking için ayırdı. P2E tokenı olarak geliştirilen ve kazanılan tokenleri staking avantajları ile değerlendirmeye imkân veren projede tokenlar doğrulanmış akıllı sözleşmeler ile talep edebilir. Pasif getirinin yanında oyun için eşit kazanma şansı ve yüzde 25 katılma bonusu ile güçlü bir topluluk edinmeye çalışan MGMES tokenları bu yazının yazıldığı sırada 0,00915 dolardan satışa sunuluyor ve Meme Games büyüme hedefi ile 100x yapacak coinlerden biri olarak ele alınıyor.

Meme Games’i Ziyaret Edin

Yüksek staking sunan diğer bir meme coin Shiba Shootout projesidir. Yıllık yüzde 1103 pasif getirisi ile dikkat çeken proje, Meme Games gibi P2E gaming kategorisinde hızla büyüyecek potansiyele sahiptir. Projede hız, strateji, çeviklik gibi unsurların ön plana çıkması dikkat çeker. Kovboy temalı bir oyna-kazan kripto parası olan Shiba Shootout, dinamik ödüllendirme sistemi ile oyun içinde birden çok yol ile token kazanmayı mümkün kılar. Son olarak bu yazının yazıldığı sırada 1 SHIBASHOOT tokenı 0,0198 dolardır.

Shiba Shootout tokeni ziyaret edin

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *