AB parlamentosu, Ortak Kimlik Deposu (the Common Identity Repository – CIR) olarak bilinen büyük bir biyometrik veri tabanı oluşturmak için oylamaya gitti. Veritabanında 350 milyondan fazla insanın kaydı toplanacak ve AB sınır ve kolluk kuvvetlerinin işlerini kolaylaştırmaya yardımcı olacak.
AB, birleşik veri tabanı kuracak
Avrupa Parlamentosu, AB vatandaşlarının ve ziyaretçilerinin kayıtlarını büyük bir biyometrik veri tabanında birleştirme projesini kabul etti. Ortak Kimlik Deposu (CIR) olarak adlandırılan veritabanı, hem AB hem de AB vatandaşı olmayanların kimlik kayıtlarını ve biyokimliklerini birleştirerek göçmenlik ve diğer sınır uygulayıcı kurumlara sunacak.
Kimlik kayıtları, isimleri, doğum tarihlerini, pasaport numaralarını ve diğer kimlik bilgilerini içerecek. Bu arada biyometrik detaylar ise parmak izlerini ve yüz taramalarını içerecek. Biyometrik veritabanının temel amacı, AB sınırının ve kanun uygulayıcı personelin, insanların bilgilerini daha hızlı aramasını kolaylaştırmak. Bu, bilgi ararken mevcut veritabanlarının farklı veritabanlarına geçmesine yönelik bir yükseltme olarak da dikkat çekiyor.
CIR’ın birlikte çalışabilirliği, güvenlik güçlerinin görevlerini yerine getirmek için ihtiyaç duydukları bilgilere hızlı, kesintisiz, sistematik ve kontrollü bir şekilde erişmelerini sağlayacak. Aynı zamanda, aynı biyometrik verilere bağlı birden fazla kimliği tespit edecek ve bir Üye Devlet topraklarında bulunan üçüncü ülke vatandaşlarının (TCN) kimlik kontrollerini polis yetkilileri tarafından yapılmasını kolaylaştıracak.
Geçen hafta bazı Avrupa Birliği yetkililerine göre, yeni düzenlemelerin kapsamına girecek sistemler, Üçüncü Ülke Vatandaşları için Avrupa Sabıka Kayıt Sistemi (ECRIS-TCN), Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS), Schengen Bilgi Sistemi. , Eurodac, Vize Bilgi Sistemi (VIS) ve Giriş / Çıkış Sistemi (EES).
CIR oluşturulmasını desteklemeyen gizlilik yanlısı görüşler de var
Gizlilik savunucuları, planın geçen yıl kamuoyuna açıklanmasından bu yana birleşik biyometrik veri tabanının kurulmasına karşı çıktılar. Savunucular, CIR’ın geliştirilmesinin “merkezi AB devlet veri tabanı” dedikleri şeyin geliştirilmesinde bir geri dönüş noktası olmayacağına inanıyor.
Bununla birlikte, hem Avrupa Konseyi hem de Avrupa Parlamentosu, vatandaşlarına mahremiyet haklarını yeterince güvence altına almaları ve kanun uygulama görevlileri tarafından verilere erişimi düzenlemeleri konusunda güvence verdi.
CIR’ın oluşturulması ile Hindistan’ın Aadhar sistemi ve Çin hükümetinin sistemi gibi dünyanın en büyük insan takip eden dizinlerinden birine katılmış olacaklar. Ayrıca FBI ve Gümrük ve Sınır Koruması (CBP), Amerika Birleşik Devletleri’nde benzer biyometrik dizinleri işletmekte.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.