featured

Aave (AAVE) düşen piyasa şartlarında yükselişi sürdürebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinMarketCap sıralamasına göre piyasa değeri açsından 41. büyük kripto para Aave (AAVE), önemli güncellemeler ile yükseliş momentumunu koruyor. Ağustos ayının sonunda kripto para piyasası kırmızı bölgede işlem görürken güçlü kalmayı başaran DeFi tokenı Aave, son 10 gündür istikrarlı bir büyüme trendi içinde hareket ediyor. Piyasanın genelinden çok daha iyi performans gösteren altcoin, son zamanlarda önemli balina hareketlerinin de odağında kaldı.

Aave zincirindeki gelişmeler yükselişi destekliyor

21 Ağustos’ta yayınlandığı bir blog yazısında ZKsync Era Mainnet entegrasyonu duyurarak DeFi kullanıcı tabanını genişlettiğini açıklayan altcoin, yeni kurumsal kullanım durumlarında ölçeklenebilirlik ve gizlilik açısından önemli bir adım attığını duyurmuştu. Güvenlik adına oldukça kritik bir gelişme olan bu entegrasyon ile güvenilir fiyat akışları sağlamayı hedefliyor. Daha hızlı işlemler sunan ve böylece daha geniş bir kullanıcı kesiminin ilgisini çeken Aave protokolü, altcoin ekibinde heyecan verici bir gelişme olarak ele alınırken geleceği dönük bir ölçekleme çözümü olarak varlığın potansiyelini güçlendiriyor.

Aave V3 süreci olarak adlandırılan bu gelişme ile fiyatı istikrarlı bir büyüme sürecine giren altcoin, DeFi protokollerinden biri olarak yoğun bir yatırımcı ilgiyle karşılaştı. Son bir ayda yüzde 19 büyüyen altcoinin, Coinglass verilerine göre Açık Faiz (IO) oranı son 24 saate yüzde 24 yükseldi. Hacimde yüzde 21’lik yükselişin IO desteklemesi yatırımcının ilgisinin yükseldiğini işaret etmekte.

Aave (AAVE) yükselişi sürdürebilecek mi?

Aave fiyatı son 24 saate yüzde 8 yükselerek 130 dolara çıktı. Güç içinde 130 dolar seviyesinin üzerinden tutunmasına rağmen bir miktar geri çekilme yaşanan altcoinin işlem hacmi yüzde 13 yükselirken piyasa değeri yüzde 9.54 arttı ve 1.932.119.494 ADB dolarına ulaştı.

Aave
Aave teknik grafik Kaynak: CoinMarketCap

Teknik grafikte altcoinin fiyatı 50 EMA’nin üzerinde yükselen trendde yer alıyor. DMI endeksinde +DI 24 seviyesindeyken -DI 14 bölgesinde yer alıyor ve fiyat üzerinde yukarı yönlü baskının güçlendiğini işaret ediyor.

Bir boğa kanalı içinde hareket eden kripto paranın MACD göstergesi pozitif bölgede yer alıyor. Ancak sinyal çizgisinin MACD yörüngesini yukarı yönlü kesmesi fiyatın geleceği için belirsizlik yaratıyor. Altcoin momentumu koruyabilirse iyileşen piyasa şartları ile önümüzdeki ayda ilk olarak 135 dolar ardından da 150 doların üzerine çıkabilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.