featured

2024’ün son çeyreğinde fırsat yaratan en iyi 4 altcoin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağustos ayı, kripto para piyasası için zor bir dönemdi ve birçok altcoin beklentilerin altında bir performans sergiledi. Bitcoin, 50 bin dolar ile 65 bin dolar arasında dalgalı bir seyir izledi ve ağustos ayında yüzde 11 düşüş gösterdi. Ancak geçmiş grafiklerde eylül ayında BTC’nin düşüş eğilimi göstermesi kripto para piyasasının yeniden durgun bir ay geçirebileceğini akıllara getiriyor.

Bitcoin ile bir korelasyon içinde olan altcoin ve meme coinlerin de bundan etkileneceği düşünülüyor. Buna karşın ekim, kasım ve aralık ayları için genel kripto piyasasına karşı daha iyimser beklentiler hâkim. Özellikle Amerikan borsası NASDAQ’ın Bitcoin Endeks Opsiyonlarını (XBTX) listelemesi ve faiz indirimi beklentileri iyimserliği bir miktar daha yükseltti.

1. Fetch AI. (FET) altcoini

Geçtiğimiz bir ayda yüzde 16 değer kaybetmesine rağmen NVIDIA hisselerindeki artış yapay zekâ coinleri için önemli bir katalizör görevi görüyor. Son gelişmelere bakıldığında NVIDIA hisselerinin 2.çeyrek kazanımları 30 milyar dolara ulaştı. Kâr oranındaki artış yatırımcı için AI tokenlara olan talebi yükseltebilir ve FET fiyatını tetikleyebilir.

altcoin
FET 1 aylık fiyat grafiği Kaynak: CoinMarketCap

Bu yazının yazıldığı sırada düşen piyasa şartlarına karşı yükseliş trendinde hareket eden FET, son 1 haftada 1,30 doların üzerine çıkarak 1.46 dolara yükseldi. Bu yazının yazıldığı sırada 1.16 dolardan işlem gören altcoin 1,10 seviyesinden destek görüyor. Ek olarak eylül ve ekim aylarında yükselme potansiyeli yüksek AI tokenlardan olan FET, 1,50 doların üzerine çıkabilirse önce 1,86 dolara ardından 2 dolara ulaşabilir.

2. Litecoin (LTC) altcoini

Son bir ayda piyasa oynaklığına karşı istikrarlı hareket eden LTC altcoini, ağ güncellemeleri ile gündeme geldi. Son bir yılda 68 milyon işlem ile en yüksek işlem sayısına ulaştır ve böylece benimsenme oranını yükseltti. Litecoin hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak ağ güvenliğini yükseltti. Büyüme potansiyelini olumlu etkileyen bu gelişme kullanıcı güvenini de tazeledi.

LTC 1 aylık fiyat grafiği Kaynak: CoinmarketCap

Ağustos ayının sonunda blok gezginini kullanıma sunarak şeffaflık ve erişilebilirliği yükselten altcoin, son bir ayda 58 ile 65 bin dolar arasında hareket etti. Altcoin mevcut momentumu koruyabilirse eylül ve ekim aylarında piyasa iyileşmesi ile birlikte 73 dolara ve ardından geçtiğimiz mayıs ayının en yüksek seviyesi olan 88 doları zorlayabilir.

3. Crypto All-Stars (STARS)

Popüler meme coinleri kapsayan bir staking projesi olarak öne çıkan Crypto All-Stars, kripto ekosisteminin ilk bütünleşik staking sistemini başlattı. Pepe, Doge, Floki ve daha birçok meme coini tek adresten stake ederek pasif kazanç elde etmeye imkân veren proje MemeVault protokolünü geliştirmiştir. Lansman sonrası potansiyeli yüksek kripto paralar arasında yer alan Crypto All-Stars, STARS tokenlarını stake ederek yıllık 1622 pasif getiri sağlar.

Crypto All Stars Satın Al

Kısa sürede 881.513,47 ABD doları toplayarak dikkatleri çeken proje, erken alımda daha yüksek stake ödülü ve daha düşük ücretten STARS tokenı almaya imkan verir. Güncel fiyatı 0.0014135 dolar olan ve yeni etaplarda ve listelenme sonrasında fiyat artışına gidecek olan STARS tokenlarını ETH, USDT ve kart ile dışında BNB ağı üzerinden satın almak mümkündür.

4. Kaspa (KAS)

Litecoin ile benzer bir ağ büyüme sürecinden geçen Kaspa’nin hash oranı önemli ölçüde yükseldi. Güncel hash oranı 823.88 PH/s olan KAS’da bu oranının kısa sürede 900 PH/s’yi aşacağı düşünülüyor. Artan hash oranı madenciler arasındaki güvenin yükseldiğini gösterirken ağ güvenliğini de arttırdı.

KAS 1 aylık fiyat grafiği Kaynak: CoinMarketCap

Son zamanlarda topluluk büyümesine de önem veren altcoin KASMedia kanalından yaygınlığı arttırmak için bir röportaj serisi başlattı. KAS coin güncel verilere göre 0,16 dolardan işlem görüyor. 0,14 desteği üzerine kalarak yükselme potansiyelini güçlendiren altcoinin yıl sonuna doğru 0,21 doların üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Özet olarak kripto para piyasası 2024’ün son çeyreğinde başta makro gelişmeler eşliğinde büyüme potansiyeli taşıyor ve FET, LTC ve KAS gibi yüksek hacimli kripto paralar önemli gelişmeler ve destekler ile büyümeyi sürdürüyor. Ancak yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapmanız ve risk portföyünüzü kendinizin belirlemeniz önerilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.