Dev firmanın CIO’sundan coşturan Bitcoin fiyat hedefi
Dev firmanın CIO’sundan coşturan Bitcoin fiyat hedefi

2021’de takip edilecek Bitcoin fiyat tahminleri

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Kuşkusuz “teknolojinin içindeyken” en popüler ve hararetle tartışılan konu, özellikle de kamu yararı söz konusu olduğunda, Bitcoin’in (BTC) fiyatı ve gelecekteki değeri üzerine spekülasyonlar olmaya devam ediyor.

Şu anda Bitcoin bir boğa piyasası döngüsünde. 2020’de %200’ün üzerinde artış gösterdi ve Tesla gibi birkaç hisse senedi dışında bir çok emtiadan daha iyi performans ortaya koydu.

Ancak bu ralli 2017’nin sonundaki ralliden farklı görünüyor. Birincisi, tüm zamanların en yüksek seviyesi kesin olarak kırıldı. İkincisi, kurumlar alana giriyor.

“Para ve kredi seli içindeyiz”

Bitcoin için altı haneli fiyat tahminleri, merkez bankasının parasal genişlemesinin ana itici güç olduğu bu boğa döngüsü için giderek daha yaygın hale geliyor.

Aslında, Ray Dalio gibi milyarder yatırımcılar, “paranın değer kaybettiren değeri” olarak adlandırdığı şeye karşı çeşitlendirmenin bir yolu olarak, Altın’ınyanı sıra Bitcoin fikrine ısınmaya başlıyor.

Ray Dalio “Varlık fiyatlarının çoğunu yükselten ve paramızın ve kredimizin değerini tehdit eden bir para ve kredi selinin içindeyiz” diyor ve şunu söylüyor:

“Büyük olasılıkla sel azalmayacaktır, bu nedenle bu varlıklar paranın amortisman değeri ile ölçüldüğünde sele kapılacaklardır. Para birimleri ve ülkeler açısından ve varlık sınıfları açısından portföyü iyi çeşitlendirmek önemlidir.”

Bitcoin 100.000 $ – 200.000 $ arasında olacak mı?

Morgan Creek CEO’su Mark Yusko, BTC fiyatının önümüzdeki yıl içinde 100.000 doları aşabileceğini söyledi. O zamandan beri fiyat şimdi iki katından fazla arttı, ancak altı haneli rakamlara ulaşmak için önümüzdeki 12 ayda yaklaşık olarak bir %300 daha fiyattın artması  gerekiyor.

Bu tahmin, yaratıcısı planB’nin doğru yolda olmaya devam ettiğini söylediği popüler Stok Akış (S2F) modelinin tahminini yansıtıyor. Geçen ay planB, BTC’nin Aralık 2021’e kadar “arz kıtlığı” nedeniyle 100.000 $’a ulaşacağından şüphesi olmadığını yineledi.

“İnsanlar hala modelime inanıp inanmadığımı soruyor. Açık olmak gerekirse: Bitcoin S2FX’in doğru olduğuna ve Bitcoin’in Aralık 2021’den önce 100.000-288.000 $ ‘a dokunacağına dair hiçbir şüphem yok.”

Bildirildiği gibi, Bitcoin geçen ay S2F model ortalama trend çizgisini yakaladı.

“Muhafazakar” bir 200.000 – 300.000 dolar mı?

Diğer analistlere göre, 200.000 $’lık fiyat tahmini nispeten uysal hale geliyor. Popüler zincir içi analist Will Woo, bu sefer stok kıtlığı nedeniyle borsalarda azalan BTC arzı gördüğünü söylüyor.

 

Woo’ya göre, bu durum ayılar için çifte sorun olacak.

“2021’in sonunda BTC başına 200.000 $ öneren En İyi Modelim muhafazakar görünüyor, 300.000 $ söz konusu değil.”

Başka bir gönderide şöyle devam ediyor:

“2021 için hiç bu kadar boğa güreşi yapmadım. Bu yeniden birikim aşaması. Son döngüden yaklaşık olarak 2 kat daha uzun ve daha derin spot piyasadaki envanter tükenmesi ile çakışıyor. BTC giderek daha fazla artacak. “

“Dijital altın” için 400.000 $ ve üstü mü?

Daha da yüksek fiyat tahminleri, Bitcoin’in meydan okuyabileceği – ya da şimdiden meydan okumaya başladığı – ve sonunda fiili bir değer deposu olarak Altın’ın yerini alabileceği argümanından kaynaklanıyor. İlginç bir şekilde, en yükseliş tahminlerinden bazıları, Bitcoin’in Aralık ayı başlarında tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükselmesi ve 2020’de altından çok daha iyi performans göstermesiyle eski analistlerden gelmeye başladı.

Örneğin Kasım ayında, Citibank’tan bir analist, Bitcoin’in 2021’de 318.000 $’a kadar ulaşabileceğini bir notta müşterilerine söyledi. Citibank genel müdürü Tom Fitzpatrick, Bitcoin’in tarihi “düşünülemez rallileri ve ardından acı verici düzeltmelerden” bahsetti.

Şu anda Citibank yöneticisi, BTC’nin Aralık 2021’de 318.000 $ ‘lık bir hedef oluşturacak şekilde “çok iyi tanımlanmış bir kanalda” görünen bir boğa koşusunun ortasında olduğuna inanıyor.

Bu arada JPMorgan, Bitcoin’in geleneksel yatırımcılar arasında artan popülaritesine de işaret etmeye başlıyor. Aslında, yatırım bankası devi, altının halihazırda “çok gelişmiş” olarak benimsenmesine kıyasla Bitcoin’de çok daha fazla potansiyelin olduğuna işaret ederek “dijital altın” olduğunu düşünüyor.

Morgan Creek’ten Anthony Pompliano, 2021’de hala 100.000 doları hedefliyor. Ancak, yazın BTC’nin altına yetişmeye başlaması durumunda uzun vadede 400,00 dolarlık bir hedef veriyor.

Bu arada Gemini borsasının kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss, Bitcoin’in “altından daha iyi bir altın olduğuna” inanıyorlar, bu da fiyatın 500.000 $’a yükselmesinin kaçınılmaz olduğu anlamına geliyor.

Cameron’a göre MicroStrategy ve önemli miktarlarda Bitcoin satın alan diğer yatırım firmaları büyük bir değişimin yalnızca başlangıcı. Dahası, Wall Street, yatırım portföyleri için hızla “beyinsiz” hale geldiği için Bitcoin’e ısınmaya başladı. Winklevoss ikizleri, dokuz vuruşluk bir beyzbol maçında ilk maçın sonuyla karşılaştırıldığında, Bitcoin’in değerinin önümüzdeki yıllarda artmaya devam etmesini bekliyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir