15 Ağustos Ripple (XRP) fiyat analizi
15 Ağustos Ripple fiyat analizi: XRP için teknik göstergeler ne söylüyor?

15 Ağustos Ripple fiyat analizi: XRP için sıradaki durak neresi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz ayı kapanırken XRP fiyatı grafiklerde önemli artışlar kaydetti. Ağustos ayının başından bu yana ise fiyat birkaç kez temel dirençleri kırmayı başaramadığından, bu eğilim hafifçe tersine döndü. Piyasanın en büyük dördüncü kripto para biriminin fiyatı, mevcut dirence yaklaşıyor gibi görünüyor ve başka bir artış için hazırlanıyor olabilir.

Bu haberin yazıldığı sırada XRP fiyatı 0,297 dolar ve kripto para birimi 13,4 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Son 24 saatte XRP’nin fiyatı, yüzde 0,32’lik hafif bir artış kaydetti ve 24 saatlik işlem hacmi 2,2 milyar dolar oldu.

4 saatlik Ripple (XRP) fiyat grafiği

XRP’nin 4 saatlik grafiğine göre, fiyat azalan bir kanaldaki seyrini sürdürüyor. Kripto paranın fiyatı ayın başından beri azalan kanalın sınırları içindeydi ve potansiyel bir patlamayla bu çizgilerin üstüne çıkabileceği düşünülüyor. Eğer beklendiği gibi olursa XRP fiyatı 0,307 dolara yürüyebilir.

Yükseliş ivmesi önümüzdeki haftalarda devam ederse XRP kendisini 0,320 dolarlık dirence taşıyabilir. Bu seviye, kripto paranın ayın başında ziyaret ettiği bir bölgeydi.

Fiyat yeterince yükseliş ivmesi kazanamazsa ve kanalın içinde kalırsa, desteği 0,291 dolarda test etmek zorunda kalabilir.

XRP’nin 4 saatlik grafikteki göstergelerine göre MACD, yükseliş eğiliminden sonra yukarı doğru fiyat hareketi sinyali verdi. Öte yandan Göreceli Güç Endeksi, aşırı alım bölgesinden uzaklaşırken küçük bir sapma gösterdi.

CoinMetrics’in verileri, Bitcoin ile XRP arasındaki korelasyonun oldukça yüksek kalmaya devam ettiğini ortaya koydu. Geçen yıl boyunca, BTC ile XRP arasındaki bu bağ güçlendi ve 0,72’den 0,83’e yükseldi.

Özet

XRP’nin fiyat hareketinin önümüzdeki hafta azalan kanaldan çıkması muhtemel ve önümüzdeki birkaç gün içinde 0,307 dolardaki dirence doğru ilerlemesi mümkün. Uzun vadeli fiyat hareketi açısından ise yükseliş ivmesi devam ederse, kripto para ağustos ayı başındaki fiyat noktasına doğru yeniden hareket edebilir.

Fiyatın azalan kanal içinde sınırlanması halinde ise küçük bir düşüş görebiliriz ve 0,291 dolarlık destek yine test edilebilir.

Bu arada Ripple cephesinde 25 milyon XRP’lik bir transfer gerçekleşti. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir