featured

Bitcoin analizi: 10x Research Bitcoin’in ne zaman yükseleceğini açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin haberleri: Bitcoin, ağustos ayında dalgalı bir seyir izledi ve 58 bin ile 60 bin dolar arasında dar bir aralıkta işlem gördü. Küresel ekonomik gerginlikler ve yaklaşan ABD seçimleri kripto paraları belirsiz bir geleceğe doğru iterken 10x Research, Bitcoin’in potansiyel bir yükseliş eşiğinde olduğunu paylaştı. 10x Research şirketinin son analizine göre BTC, üçgen formasyonunda hareket ediyor ve eylül ayının sonuna doğru yeni bir düzeltme yaşanabilir.

Bitcoin (BTC) 2024 sonunda toparlanabilir

Analizini 6 maddede özetleyen 10x Research, Bitcoin’in son yükselişinin ardından üçgen formasyonundan çıkamamasına rağmen toparlanma gösterdiğini ifade etti. Piyasa tekniklerinde iyileşme işareti gösterdiğini ve 65 bin dolara doğru bir yükseliş yaşanabileceğini açıkladı.

5 Ağustos çöküşünden sonra Bitcoin kısa vadeli pozisyonlarının kapanması fiyatlarda bir hareketlenmeye neden olabileceğini ortaya koyan rapor, geleneksel borsalarda ABD hisse senedi piyasalarının ivme görmesi ile BTC fiyatının yükselebileceğini tahmin ediyor.

Bitcoin
Kaynak: X 10x Research

Güncel olayların piyasa lideri kriptoyu nasıl etkileyeceğini açıklayan raporda eylülde yapılacak FOCM toplantısının etkileri ele alındı. Buna göre Fed’in faiz oranlarını düşürmesi tartışmaları tetikleyebilir. Ayrıca Fed’in faiz indirimi, kripto piyasasında bir ralliyi tetikleyebilecek önemli bir katalizör görevi görebilir.

ABD seçimleri ve Bitcoin üzerindeki potansiyel riskler

10x Research araştırma raporunda en önemli teknik detay, yaklaşan ABD seçimleri ve bundan önce yapılması planlanan Kamala Harris ve Trump tartışmasının piyasaya etkisi olacaktır. Raporda Trump suikastının ardından kripto piyasalarında bir toparlanma yaşandığını ancak şu anda Harris’in pozisyonunun güçlenmesi piyasaların seçim sürecinden nasıl etkilenebileceğine dair belirsizliği yükselttiği ortaya kondu.

10x Research, yatırımcıların her iki yöne gerçekleşebilecek teknik bir kırılmaya hazırlıklı olması gerektiğini konusunda uyarıda bulundu. Teknik veriler, BTC fiyatında iyileşmeyi desteklese de kurumsal geri alımlarla risklerin büyüdüğünü ve üçgen modelinde her iki yönde bir kırılmanın mümkün olabileceğini açıkladı.

22 Ağustos Perşembe: Güncel Bitcoin analizi

Kripto para piyasası 22 Ağustos Perşembe günü yeniden 60 bin dolara çıktı. Bitcoin fiyatı yüzde 2,70’lik bir yükselişle bu yazının yazıldığı sırada 60.926 dolardan işlem görüyor ve işlem hacmindeki yüzde 30’luk artış fiyat yükselişini destekliyor. Teknik grafiğe bakıldığında fiyat Ichimoku Bulutu’nun altında yer alıyor.

Bitcoin
BTC teknik grafik

MACD göstergesi negatif bölgede sinyal çizgisini yukarı yönlü keserek bir iyileşmenin yaşanabileceğini işaret ediyor.  Trendin yönünü belirlemeye yardımcı olan DMI endeksinde ise +DI, -DI endeksinin altında yer alıyor. ADX ise yatay hareket ederek bir süre daha mevcut trendin devam edebileceğini gösteriyor. Son olarak Göreceli Güç Endeksi 50 seviyesinin üstünde nötr bölgede yer alıyor.

Güncel kripto piyasa hareketlerine bakıldığında ise en iyi altcoinler, genel piyasa iyimserliği ile yükseliyor. Meme coin sektöründe ise Floki fiyatı ve Brett fiyatı yüzde 5’in üzerinde yükselerek meme coinlere öncülük ediyor. Piyasa lideri Doge ise daha minimal bir yükseliş ile yüzde 1,65 yükseldi. Doge meme coini P2E Gaming kategorisine taşıyan PlayDoge ise ön satış sürecinde son etaba yaklaşıyor.

PlayDoge lansmanı yaklaşıyor

26 Ağustos’ta ön satışı sona erecek olan PlayDoge (PLAY), Tamagotchi tarzı sanal bir evcil hayvan bakımını üstlenmeyi gerektiren bir kripto oyunudur. Projede PLAY tokenı kazanmak için oyun içi etkinliklere katılma ve evcil hayvanın refahını sağlamayı gerektiriyor. Ön satışta son etapta olan ve listelenmeden önce daha düşük fiyatlardan alınabilecek olan PLAY tokenları, 0.00531 dolardan satılır.

PlayDoge Tokenı Ziyaret Edin

Staking mekanizması da sahip olan oyna-kazan kripto projesi, güncel verilere göre yüzde 74 yıllık getiri sunuyor. PLAY tokenlarını Ethereum, USDT ve kart ile alınabildiği gibi BNB ağı üzerinde de cüzdana eklenebilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *