1 Mart Bitcoin analizi: BTC fiyatı 8.500 dolarlık anahtar destekle savaşıyor
1 Mart Bitcoin analizi: BTC fiyatı 8.500 dolarlık anahtar destekle savaşıyor

1 Mart Bitcoin analizi: BTC fiyatı 8.500 dolarlık anahtar destekle savaşıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin birkaç gündür 8 bin 500 dolarda bulunan temel destek seviyesiyle tehlikeli bir düelloya girişmiş durumda. Analistlere göre ayılar 6 bin 500 dolara doğru bir baskı oluşturma eğiliminde.

BTC, beş ayın en yüksek seviyesi olan 10.516 ABD dolarına ulaştıktan sonra ocak ayı kazanımlarını iyiden iyiye sildi. Her dört senede bir yaşanan artık günlerdeki (29 Şubat) Bitcoin fiyatlarını ise aşağıdaki tweet’te görebilirsiniz.

Uzmanlara göre kilit destek alanının hemen üzerinde seyreden BTC fiyatı an itibarıyla boğaları desteklemiyor. Bununla birlikte boğalar, daha düşük destek seviyelerine yönelik ihlalleri önlemek için yaptıkları denemelerden üst üste başarısız sonuçlar almayı sürdürüyor. Piyasanın kontrolü tamamen ayıların eline geçmeye hazır görünüyor.

Cumartesi günkü günlük grafikte EMA 200 hattının altındaki kapanış, BTC pazarındaki düşüş eğilimini daha da güçlendirdi. Dün 8 bin 528 USD’den kapanan kripto para, fiyatı EMA anahtar desteğinin üzerine geri itme baskısı altında.

RSI ise aşırı satım seviyelerine doğru ilerliyor. 8 bin 500 dolar anahtar desteğinin altındaki bir kapanış, parite üzerinde iki aylık boğa koşusuna devam etme umutlarını daha da öldürecek.

Düşük 20 günlük Bollinger Bantlarından sekerek boğaların ticaret hacimlerini artırabilmesi durumunda önümüzdeki günlerde kripto para için iyimser bir görünüm ortaya çıkabilir. Bununla birlikte, bir trader’a göre 8 bin 300 ila 8 bin 400 dolarlık destek seviyelerine doğru bir düşüş BTC/USD için bir satın alma seviyesi sağlayabilir.

EMA 200 seviyesinin üzerine çıkmak, BTC’nin yükselişe devam etmesi için anahtar olacak ve mayıs ayında yaşanacak halving’den önce 10 bin doların bir kez daha gündeme gelmesini sağlayabilir.

Günlük Bitcoin (BTC) grafiği

Son 24 saatte %0,72 değer kaybeden Bitcoin, bu haberin yazıldığı esnada 8 bin 593 dolardan işlem görüyor.

coingape

Bitcoin’de son durum: Baskınlık oranı artışı, koronavirüs ve daha fazlası


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir