Günlük ETH yakımı yeni bir rekor kırdı! Neler oluyor?

Günlük ETH yakımı yeni bir rekor kırdı! Neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 5 Ağustos 2021’de tanıtılan Londra hard forku, yanmış etherleri kullanarak Ethereum (ETH) gas ücretlerini ödemeyi mümkün kıldı.

Öncelikle, “ETH yakımı” teriminin, Ethereum birimlerini kalıcı olarak silme eylemini ifade ettiğini belirtelim. EIP-1559’u içeren Londra hard forkunun nihai hedefi, dolaşımdaki ETH miktarını azaltmaktır. Bu hedefte bolca ETH yakımı gerektirir.

Ağustos ayından bu yana ETH yakımları, merkezi olmayan finans (DeFi) platformlarının büyümesi ve değiştirilemez tokenlerin (NFT’ler) ticaretindeki artış ile bağlantılı olarak rekor seviyelere ulaşıyor.

Watch the Burn web portalından alınan istatistiklere göre tek bir günde toplam ETH yakımı 10 Ocak’ta rekor kırdı. Bu tarihte toplam 19.424 ETH yakımı gerçekleşti. Önceki en yüksek seviye geçen sene ekim ayının ortalarında gerçekleşmişti. O dönemdeki rekor 16.000 ETH’den fazlaydı.

Günlük ETH yakımı yeni bir rekor kırdı!

DeFi platformlarının büyümesi

Genel olarak, DeFi platformları, Nansen CEO’su Alex Svanevik’in Twitter paylaşımlarıyla daha popüler hale geliyor. Ethereum hakkında istatistik toplama konusunda uzmanlaşmış CEO, birkaç grafik paylaştı. Bu grafiklere göre, 2021 yılında en fazla gaz harcamasını Uniswap (2 ve 3 versiyonlarında) ve OpenSea gibi platformların oluşturduğu görülebiliyor.

OpenSea, 2021’de çoğu gaz tüketimi için ikinci sırada yer alsa da, Defiant tarafından yayınlanan rapora göre, EIP-1559’un etkinleştirildiği Ağustos ayından beri 2.755 ETH yakarak 2021’de en çok ETH yakımı kaydeden platform oldu.

Günlük ETH yakımı yeni bir rekor kırdı!

NFT’ler de ETH yakımına katkıda bulunuyor

NFT’lere artan ilgi, Ethereum’da daha fazla aktivitenin gerçekleşmesine neden oldu. Sonuç olarak, NFT alım satımı için bir pazar olan OpenSea gibi pazar yerleri artan talep sonucunda gaz ücreti ödemek zorunda kaldı.

İstatistiklere göre, Ocak ayı, henüz ortasında olmamıza rağmen, OpenSea’nin NFT ticareti konusunda en yoğun aylarından biri. OpenSea NFT ticareti, Dune.xyz’in verilerinin aşağıdaki büyüme eğrisinde gösterdiği üzere rekor seviyelere ulaşılıyor.

Günlük ETH yakımı yeni bir rekor kırdı!

Daha önce belirtildiği gibi, EIP-1559’un lansmanı, NFT’nin alım ve satım platformundaki işlem sayısındaki artışa denk gelen bir dönem olan Ağustos ayının başlarında gerçekleşti.

O dönemden bugüne, bu büyüme rakamları, OpenSea’nın 2021’de en büyük komisyon gazı tüketimini gerçekleştirdiğini gösteriyor.

Tek bir günde toplam 19.000 ETH yakılmasının ardından, aşırı yakım seviyelerinin devam ettiği görüldü. Bu, Ethereum’un işlemleri için almaya devam ettiği yüksek ücretlere rağmen, bu ağda önemli derecede faaliyet olduğunu gösteriyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin