featured

Gözde altcoin’in güçlü ayılara rağmen yeniden yükseliş umudu var mı? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan XRP fiyatının desenli kırılımı, son birkaç hafta içinde 0,32 dolarda bulunan destek noktasının yeniden test edilmesi için yeni bir düşüşe zemin hazırladı.

Bununla birlikte EMA seviyelerinin üzerinde bir toparlanma, son iki gün içinde güçlü bir yükselişin geri dönebileceğinin altını çizdi.

Satıcılar şimdi 0,36 dolar ile 0,39 dolar aralığındaki tedarik bölgesinde fren yapmaya çalışıyor. Bununla birlikte, üç haftalık trend çizgisi direncinin tersine çevrilmesi, ayıların durgun bir aşama için  satış gücünü teşvik etmelerine yardımcı olacaktır.

Bu yazının yazıldığı sırada XRP, 0,3776 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saatte %7,12 oranında bir artış kaydettiği anlamına geliyor.

XRP günlük grafik

0,36 dolar ile 0,39 dolar aralığı, ayıların bu aralıktan daha yüksek fiyatları reddetmek için güçlü eğilimler ortaya koyması nedeniyle son üç ayda satışların artmasına neden oldu.

altcoin XRP grafik

Beklenen bir yukarı kanal arızası, boğaların gelgitleri lehlerine çevirmeden önce yaklaşık üç hafta boyunca XRP fiyatını EMA seviyelerinin altında tuttu. 0,32 dolarda bulunan destek noktasından başlayan toparlama hareketi, sadece iki gün içinde yaklaşık %20’lik bir getiri sağladı.

Boğalar, alt bandın arz bölgesindeki düşüş çabalarını geçersiz kılma potansiyelini ölçmek için EMA seviyelerinde (yani 55 EMA’nın üzerindeki 20 EMA geçişi) olası bir yükseliş eğilimi aramalılar.

Ayılar, üç haftalık trend çizgisi direncinden veya 0,39 dolarlık tavandan bir geri dönüş uyandırmayı hedefleyebilir. Her ikisinden de potansiyel bir geri dönüş, bir yükseliş toparlanmasından önce kısa vadeli bir düşüşe neden olabilir. Bu durumda altcoin fiyatı için potansiyel hedefler 0,36 dolar ile 0,34 dolar aralığında olacaktır.

0,39 dolar seviyesinin üzerinde kesin bir kapanış gerçekleşmesi durumunda ise altcoin’in fiyatı 0,41 dolar ile 0,44 dolar aralığına doğru ilerleyecektir.

Altcoin için bazı teknik göstergeler

Göreceli Güç Endeksi (RSI) sonunda artan bir satın alma avantajına işaret etmek için 54 işaretinde bulunan desteğin üzerinde güvenilir bir kapanış buldu.

Ayrıca Chaikin Para Akışı (CMF), RSI’ın yükseliş pozisyonuyla rezonansa girmek için aşırı alım bölgesinin yakınında sallandı. Alıcılar, fiyatların geri çekilme olasılığını değerlendirmek için herhangi bir geri dönüş yaşanıp yaşanmayacağına bakmalıdır.

Ayrıca, DMI çizgileri altcoin için tek taraflı bir yükseliş pozisyonu ortaya koydu. Ancak, ADX oldukça zayıf bir yön eğilimine işaret etti.

Sonuç olarak

XRP fiyatının EMA seviyelerinin sıçraması göz önüne alındığında, oldukça zor bir bölgede işlem gördüğü söylenebilir.

Son olarak, yatırımcıların herhangi bir işlem yapmadan önce piyasa lideri olan Bitcoin’in hareketlerini izlemeleri yararlı olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin