featured

Gözde altcoin için işler iyi görünmüyor! Yatırımcılar telaşlanmalı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan SOL, ayıların piyasayı yeniden ele geçirmesiyle birlikte son 24 saatte %3’ün üzerine bir düşüş kaydetti.

Haftaya düşüşle başladıktan sonra piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatı makro piyasa belirsizliği nedeniyle 19,000 dolar seviyesini yeniden test etti. Daha geniş piyasadaki satış baskısı sebebiyle SOL fiyatı da değer kaybetti.

SOL düşük seviyelere yaklaşıyor

Altı haftadan fazla bir süredir SOL fiyatı, Eylül ortasındaki kısa vadeli fiyat artışının yanı sıra 31,35 dolar ile 34,14 dolar arasında dar bir aralıkta işlem görüyor. Gözde altcoin için günlük RSI, geçtiğimiz ayın çoğunda nötr 50 seviyesinin altında kaldı. Bu, ayıların baskısının daha yüksek olduğuna işaret ediyor.

altcoin SOL grafik

Bu arada, Chaikin Para Akışı (CFM) göstergesi yatay bir dirençten kurtulmak için mücadele etti. Bu, daha büyük düşüş hissine rağmen girişlerin devam ettiğini gösteriyor. Bununla birlikte fiyat açısından bakıldığında, altcoin’in volatilitesinin hâlâ düşüşte olması sebebiyle yeni girişler momentumu artırmaya pek yardımcı olamadı.

Bu yazının yazıldığı sırada SOL, 31,50 dolar civarında işlem görüyor. Haftalık grafikte, %5,92 oranında bir kayıp var. Genel olarak SOL’un teknik göstergeleri de düşüş eğilimine işaret ediyor.

Solana balinaları nerede?

Daha büyük düşüşlere rağmen, balinalar ve sağlıklı bir birikim gösteren daha büyük varlıklar genellikle altcoin’lerin lehine. Ancak Solana için, balinaların elinde tuttuğu 5 milyon USD’den fazla Stablecoin Toplam Arzı uzun vadeli düşüş eğiliminde. Bu nedenle, büyük fiyat hareketlerini teşvik etmek için yeterince derin cepleri olan balina sayısı oldukça az.

SOL balinalarının varlıklarını azaltmasıyla birlikte, boğalar için bir başka endişe verici eğilim de aşağı yönlü bir yörüngede olan geliştirme faaliyetiydi.

Altcoin’in geliştirme faaliyeti, 4 Ekim’deki en düşük seviyesinden hafif bir artış kaydetti. Buna rağmen yakın zamanda ulaşılan düşük seviyeler ile balinaların eksikliği yüzünden aranan ivmenin yakalanılması konusunda pek de yardımcı olamayacak.

Sonuç olarak, teknik göstergeler göz önüne alındığında SOL fiyatının 28 dolarda bulunan destek noktasını tekrar ziyaret etmesi sürpriz olmaz. Bununla birlikte, düşüş eğiliminin geçersiz kılınması durumunda, gözde altcoin’in bir sonraki direnç noktası 34 dolar seviyesinde olacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin