featured

Genesis, iflas pastasından payına düşeni alıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün ilk defa Genesis ile ilgili haberleri duyurmuştuk. Yabancı kaynakların paylaştığı habere göre şirket, bazı kararlar aldı. FTX krizine maruz kalan Genesis iflas dedikoduları arasında önemli duyurulara dün imza attı.

Bulaşıcı hastalık olan iflas ve kriz gibi söylemler piyasayı etkisi altına almaya devam ediyor. Şirketlerin tek tek batma hikayesi dolaşırken, milyarlarca dolar kayıp ve borç bilinmezliğe doğru sürükleniyor. 

Çoğunluk artan satış baskısı yaşarken, FTX çöküşünden kaynaklanan bulaşma korkuları diğer kripto borsalarına da sıçradı. Gemini ve crypto.com gibi piyasanın yine bilindik borsaları zor durumda kaldığı kaydediliyor. 

Genesis, iflasın ensesinde hissediyor

Şirketin aldığı kararla platformdan çekim işlemleri dün itibarıyla durduruldu. Bu karar daha öncesinden verilerek kurumsal yatırımcılara bireysel olarak bildirildi. Şirket, bu kararı tedbir amaçlı aldığını söylüyor. Fakat işlerin kötü gideceği kanısı yatırımcının gözünde bir kere oluştu.

16 Kasım’da, kripto para birimi yatırım bankası Genesis Global Trading, Genesis Global Capital, LLC’nin (Genesis) borç verme kolu, yeni kredi oluşturma ve itfa işlemlerini askıya aldı. Şirketin web sitesine göre, 2022’nin üçüncü çeyreğinin sonunda toplam 2,8 milyar dolarlık aktif kredisi vardı. 

Genesis, yeni bir likidite kaynağı bulmak da dahil olmak üzere borç verme birimi için çözümler arıyor ve bir sonraki planını müşterileriyle paylaşmayı teklif ediyor.

Gemini borsası para çekme işlemlerini durdurdu

Bir kripto borsası olan Gemini, Genesis’in değişiklikleri sonucunda müşterilerin getiri sağlayan ürünlerinden para çekme işlemlerinin duraklatıldığını açıkladı. Gemini, beş iş günü olan kullanım hizmet düzeyi sözleşmesi süresini karşılamayacaktır.

BlockFi için iflas kapıda

Şirket, FTX bulaşmasından da etkilenmişti. Borç veren platform BlockFi, FTX’in likidite sorunları nedeniyle geçen hafta para çekme işlemlerini askıya aldı. BlockFi, Alameda’nın borçlu olduğu yükümlülükler de dahil olmak üzere FTX’e ve ilişkili kurumsal varlıklarına önemli ölçüde maruz kaldıklarını kabul etti.

usethebitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin