featured

Son gelişmeler bu altcoin’i eski ününe kavuşturabilir! Grafikler hangi yöne işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Cosmos (ATOM), 16 Ocak’ta azalan bir direnç çizgisinde bulunan fiyattan reddedildi. Fiyat, muhtemelen hâlâ düzeltici bir yapıya saplanmış durumda.

Prism v2, Cosmos SDK kullanılarak oluşturulan bağımsız bir blockchain olacaktır. Ticaret, dağıtım ve verim toplama konusunda uzmanlaşmış bir Layer-1 blockchain’idir. Prism v1, Terra Classic Network’te piyasaya sürüldü. Ancak yaşanan çöküşün ardından, Prism v2’nin yabancı bir blockchain’de akıllı sözleşmeler oluşturma sınırlamalarına maruz kalmaması gerektiğine karar verildi.

ATOM sahiplerinin Prism’in geliştirilmesine destek verebilmesi için 19 Ocak’tan itibaren haftalık anlık görüntü alınacak. Ardından, ana ağ başlatıldıktan sonra bir airdrop talep edilebilir.

Bu gelişmenin bir sonucu olarak ATOM fiyatı 2023’ün başından bu yana yaklaşık %50 oranında bir artış yaşadı.

Fiyat çift hanelere yükseliyor

Altcoin’in fiyatı, 9 Eylül’de 17,20 dolara ulaştığı andan itibaren uzun vadeli bir düşüş trendi başlattı. Daha yakın bir tarihte, (5 Kasım’da) bu hat reddedildi ve 6 Aralık’ta 8,43 dolara kadar geriledi.

9 Ocak 2023’te ATOM, 10,50 dolarda bulunan direnç noktasının üzerine çıkarak yükseliş hızını artırdı. Bunun sonucunda, 14 Ocak tarihinde 13,43 dolarla yılın en yüksek seviyesine ilerledi. Ancak bunu, hâlâ geçerliliğini koruyan direnç noktasını tarafından reddediliş izledi.

Direnç noktasından bir kırılma, muhtemelen 0,786 Fib geri çekilme seviyesi olan 15,35 dolara doğru bir yükselişin yolunu açacaktır. Öte yandan bir ret, 10,55 dolardaki destek noktasının yeniden test edilmesine sebep olabilir.

Günlük RSI 50 işaretinin üzerinde işlem görüyor. Ancak, şu anda düşüşte olduğu için altcoin’in hangi yöne ilerleyeceğine dair kesin bir işaret yok.

Bu nedenle, gelecekteki eğilimin yönü belirsizdir. Hangisinin gerçekleşeceğine karar vermek için harekete daha yakından bakmak gerekir.

altcoin ATOM grafik

Kısa vadeli fiyat tahmini: Ralli öncesi daha fazla dezavantaj

Altı saatlik grafikteki teknik analize daha yakından bakıldığında, ATOM fiyatının direnç hattından reddedilmesine yol açan beş dalgalı bir düşüş hareketini tamamladığı görülüyor.

Yani, ATOM fiyatı bir A-B-C düzeltici yapıya saplanmıştır. Bu nedenle en olası görünüm, fiyatın bir kez daha direnç çizgisine doğru artması ve önümüzdeki 24 saat içinde B dalgasını tamamlamasıdır. Ardından, düzeltmeyi tamamlamak için 0,5 Fib geri çekilme destek seviyesinin 10,94 dolara düşmesi bekleniyor. Bu aynı zamanda 1:1 oranına yakın A:C dalgaları verir.

Öte yandan, alçalan direnç çizgisinden bir kırılma, 15,35 dolara doğru bir yükselişin beklendiği anlamına gelir.

Sonuç olarak, altcoin için en olası kısa vadeli fiyat tahmini, 10,94 dolara bir düşüşün ardından 12,70 dolardaki direnç çizgisine doğru bir artıştır. Direnç çizgisinden bir kırılma, bu fiyat analizini geçersiz kılacaktır. Kırılmanın gerçekleşmesi durumunda altcoin’in fiyatı 15,35 dolara yükselebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin