featured

FTX iflas haberi, kripto para piyasasını sarsıyor! BCH sağlam kalabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Boğalar yükseliş trendini sürdürmek için 100 dolar seviyesinden destek alırken FTX iflas haberinin ardından gözde altcoin Bitcoin Cash fiyatı, yeniden zor bir aşamaya girdi.

FTX, Alameda Research ve bağlı şirketler kripto piyasasına daha fazla baskı uygulayarak iflas başvurusunda bulundu.

BCH, kritik 100 dolar seviyesinin altına bir düşüşü önlemek için burayı destek olarak korumalıdır.

Bitcoin Cash fiyatı (BCH), ayılar Cuma günü erken saatlerde ateşlenen bir yükseliş kıvılcımını söndürdükten sonra 100 doların üzerinde dengelendi. Kripto para piyasası muhtemelen hafta sonu FTX’in geride bıraktığı bulanık sularda dolaşacak. Tüm gözler, BCH için çok önemli olan 100 dolar seviyesinin üzerinde kalma yeteneğine sabitlenmiş durumda.

FTX, bölüm 11 iflas işlemlerini başlatıyor

FTX borsası, Almeda Research ve bağlı şirketler (130 civarında olduğu söyleniyor), likidite sıkışıklığı nedeniyle Bölüm 11 kapsamında iflas ilan etme sürecinde. Borsa, fonların kötü yönetildiği iddiaları nedeniyle gündemde.

FTX yan kuruluşları ve bağlı şirketleri hakkında devam eden birkaç soruşturmanın ortasında daha derin sorunlar ortaya çıkmaya devam etti.

Diğer yandan firma Cuma günü yaptığı açıklamada, kripto döngülerinde yaygın olarak SBF olarak bilinen Sam Bankman-Fried’in John Ray III’ün önünü açmak için CEO görevinden istifa ettiğini söyledi. Ray, kaos içindeki bir şirketi devralıyor. Ancak FTX tarafından yayınlanan bir açıklamada, devam eden tüm soruşturmalarda şeffaflık, durum tespiti ve titizlik sözü verdi.

FTX Grubu, organize ve ortak bir süreçte etkin olarak yönetilebilecek değerli varlıklara sahiptir.

Ray’in açıklamasının bir bölümünde şu sözler bulunuyor:

 Her çalışana, müşteriye, alacaklıya, sözleşme tarafı, hissedar, yatırımcı, hükümet yetkilisi ve diğer paydaşlara bu çabayı titizlik ve şeffaflık içinde yürüteceğimize dair güvence vermek istiyorum

Dünya, kripto para piyasasının 2022’de bir kan gölüne daha dayanmasını izliyor. Ray, yatırımcılara ve paydaşlara, liderliğindeki yeni ekibin hazır ve işleri tersine çevirebileceğine dair güvence veriyor. Bu arada yatırımcılar, kripto piyasasındaki varlıkları konusunda endişeli bir şekilde toparlanma için can atıyorlar. Bitcoin Cash fiyatının yükselişe geçme potansiyeli var. Ancak önce boğaların 100 dolar seviyesini destek olarak savunması ve 122 dolarda bulunan direnç noktasını kırması gerekiyor.

Bitcoin fiyatı ayıların gazabından kurtulabilir mi?

Bitcoin Cash fiyatı muazzam bir genel baskıyla karşı karşıya. FTX’ten gelen haberler de altcoin’in fiyat hareketine yardımcı olmuyor.

BCH FTX iflas

MACD, 12 günlük Üstel Hareketli Ortalamanın (EMA), 26 günlük EMA’nın altından geçmesinden sonra bir satış sinyali verdi. Benzer şekilde, Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise 30 işaretinde aşırı satım koşullarından geri çekildikten sonra 42,51 işaretinde kaldı.

Günlük grafik zaman çerçevesine bakıldığında, her iki gösterge de Bitcoin Cash’in 100 doların üzerinde nasıl hassas bir şekilde tutulduğunu gösteriyor. Bu seviyenin altında bir günlük kapanış, 90 dolardan desteğe doğru uzun süreli düşüşleri doğrulayabilir. Düşüş başlarsa BCH fiyatının yeniden yükselişe geçmeden önce 80 dolar seviyesini ziyaret etmesi oldukça yüksek bir ihtimal.

Yükselişin kesinleşmesi için BCH fiyatının 122 dolar seviyesini kırması gerekiyor. Bu gerçekleşirse, 145 dolara doğru giden yol açılacaktır.

FxStreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin