FTX çöküşünden bu yana borsalardan bakın ne kadar çıkış oldu?

FTX çöküşünden bu yana borsalardan bakın ne kadar çıkış oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kasım ayının başında yaşanan ve adeta fiyasko olan FTX olayının üstünden neredeyse 2 ay geçti. Bu iki aylık süreçte birçok olaya şahit olduk. Borsanın içinde yaşanılanlar, Amerika ile olan ilişkiler ve daha fazlası yatırımcıları adeta şoke etti.

Olaylar sadece FTX borsasının etrafında toplanmadı. Dolaylı ya da doğrudan etkilenen şirketler olayın iç yüzünü daha fazla gösterdi.bir şirket var ki en fazla adı anılan o oldu. Bu süre zarfından daha çok tanıdığımız Alameda Research şirketinden bahsediyorum.

5 Kasım günü olayın ilk yaşandığı zaman diliminde her şey normal akışında devam etti. Fakat süreç ilerledikçe işin maddi boyutu gün yüzüne çıktı. Yatırımcıların ise borsalara olan güvenci gitgide azaldı. İşte bu süre zarfında borsalardan önemli çıkışlar kaydedildi.

FTX çöküşüyle 19 milyar dolar piyasalardan çıktı

50 günden fazla bir süredir süre gelen FTX çöküşüyle beraber, Bitcoin, Ethereum ve stablecoin sahipleri, merkezi borsalardan yaklaşık 19,19 milyar dolarlık kripto varlığını çıkardı. 5 Kasım – 26 Aralık arasında, dünya çapında sayısız kripto ticaret platformundan yaklaşık 356.848 bitcoin ve 4.48 milyon Ether çekti.

Şu anda, 26 Aralık 2022’de cryptoquant.com ölçümleri, merkezi borsalarda tutulan 2.151.925 BTC olduğunu gösteriyor. 51 gün önce 5 Kasım’da, kripto ticaret platformlarında yaklaşık 2.508.773 bitcoin oturuyordu. O gün, merkezi borsalarda tutulan kabaca 22.528.626 ether vardı ve bugün borsalar şu anda 18.045.150 ETH tuttuğu için 4.48 milyon daha az var.

Mevcut BTC ve ETH döviz kurları kullanıldığında, ticaret platformlarından yaklaşık 11,53 milyar dolar kaldırıldı. BTC ve ETH’ye ek olarak, son 51 gün içinde borsalardan büyük miktarda stablecoin çekildi. FTX’in çökmesinden sadece birkaç gün önce , ticaret platformlarında tutulan USDC ve USDT gibi 35.20 milyar dolarlık stablecoin vardı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin