Tarihte ilk: Fransız banka, Bitcoin hizmetleri sunmaya başladı
Tarihte ilk: Fransız banka, Bitcoin hizmetleri sunmaya başladı

Tarihte ilk: Fransız banka, Bitcoin hizmetleri sunmaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fransız bankası Delubac & Cie, Bitcoin alım/satım ve HODL hizmetleri sunan ilk banka oldu.

Geleneksel banka, kısa süre önce PSAN (Dijital Varlıklar Hizmet Sağlayıcısı) olarak tescilini almayı başarmıştı. AMF (Finansal Piyasalar Kurumu) ve ACPR’den (İhtiyatlı Kontrol ve Çözüm Kurumu) elde edilen PSAN, Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcıları olarak da anılıyor.

Taurus’un kurucu ortağı Lamine Brahimi, “DASP lisansı, Fransa’daki 2019 yasasından geliyor ve bankaları AB düzenlemesinin bir sonraki aşaması olan Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCa) için iyi hazırlayacak.” diyor.

MiCA düzenlemesi 2020’de yürürlüğe girdi. Özellikle, 2023’te benimsenme yolunda çalışıyor. Ayrıca kripto varlıklarının verilmesi ve bunlara yönelik hizmetlerin sağlanması için kapsamlı bir çerçeve oluşturmak için oluşturulan AB çapında ilk yasama girişimi.

İspanya Merkez Bankası’nın yakın tarihli bir raporuna göre, Avrupa nüfusunun yarısından fazlası artık merkezsiz borsaları tercih ediyor. Raporda ayrıca Fransa ve Almanya’nın Avrupa’daki en iyi iki kripto dostu ülke olduğu iddia ediliyor.

Brahimi, “Ancak Avrupa kamuoyunun geniş bir kesimi, düzenlenmiş bir bankayla uğraşmaktan gelen yatırımcı korumalarını memnuniyetle karşılıyor” dedi. Ayrıca, Avrupalıların çoğu cüzdan yönetimi konusunda uzman olmadığı için talebin artık ana akım haline geldiğine inanıyor.

Delubac & Cie, Maurice Delubac tarafından 1924 yılında Cheylard’da kurulmuş bağımsız bir Fransız bankasıdır. Paris, Le Cheylard (merkez ofis), Bordeaux, Lille, Lyon, Marsilya, Nantes, Nice, Toulouse, Nice, Rouen, Strasbourg ve Valence’de şubeleri bulunmaktadır.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin