Şu an kripto yatırımı yapmak mantıklı mı? Nelere dikkat edilmeli?

Fed sonrasında kripto paralar güne nasıl başladı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün sonunda beklenen Fed kararı belli oldu. Faiz beklentileri karşıladı ve piyasalar biraz daha rahatladı. Dün kripto paralar ise karar anında ve sonrasında fazlasıyla volatil hareket etti. Hem long hem short pozisyonların büyük çoğunluğu tasfiye edildi.

Federal Rezerv, dün Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımı açıkladı. 75 baz puanlık artış, Federal Rezerv’in önündeki iki seçenekten daha ılımlı olanıydı. Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi yıllık %8.3 enflasyon gösterdi. Fed şimdi enflasyonu 2025 yılına kadar %2’ye getirebileceğini düşünüyor.

Fed’in açıklamasının ardından kripto paralar biraz hızlandı. BTC ve Ethereum, geri dönmeden önce %2’ye yakın düştü. Bununla birlikte, Bitcoin tekrar 19 bin doların altına düştüğü için piyasa yeniden çöküşe davet çıkarıyor.

Kripto paralarda son durum

Federal fon oranının sıfıra yakın olduğu Mart ayından itibaren büyük bir artışı temsil ediyor. Bununla beraber artışlar, merkez bankasının 1980’lerden bu yana en hızlı politika değişikliğine tanık oluyoruz.

Kripto paralar ve ABD hisse senetleri düşmeden önce, Fed kararında dalgalandı. Özellikle BTC/USD paritesi tek bar üstünde 20 bin dolar ve 18 bin doları gördü.

Bugün ise kripto paralar, dün yaşanılan volatiliteyi sürdürdü. BTC 19.000 doların altında kaldı. Ethereum 1.300 doların altında kaldı. Ayrıca Ether, son bir haftalık yüzde 22’lik kaybını koruyor.

Kripto paralar arasında en fazla kaybı ise EOS ve ETH başı çekiyor. Bunları CRV ve 1INCH takip ediyor. Artış yönünde ise ALGO ve CEL yüzde 10’un üzerinde yükseliş gösterdi.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin