NEO ve NEAR ile ilgili son durum: Varlıklar hafta sonuna nasıl giriyor?

Fed sonrası altcoinler hareketli: İşte günün öne çıkan varlıkları…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Merkez Bankası, dün faiz ile ilgili kararını açıklamıştı. Faiz artışına imza atan Fed, bu yıl içinde planlarını açıkladı. Bitcoin ve türevleri ise açıklamanın ardından daha çok rahatladı.

Fed’in ardından bugün ise piyasa rahatladı. Özellikle altcoinler gözle görülür şekilde ayrıştı. Bazı altcoinlerde artış çift haneli rakamlara ulaştı. Düne göre daha iyi performans gösterse de halen zirvelerden uzak olduğunu hatırlatalım.

Altcoinler iyimser tablo çiziyor

Solana (SOL), Tron (TRX) ve Dogecoin (DOGE), son piyasa rahatlama rallisinin ortasında çift haneli kazançlar kaydetti.

CoinMarketCap verilerine göre SOL, TRX ve DOGE son 24 saatte sırasıyla %19, %20.27 ve %12.65 yükseldi.

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH), aynı dönemde %11,11 arttı. Yine de, altcoin geçen hafta %37.12 düştü. Birçok altcoin yeşilde işlem görüyor ve çoğu kayıt kazancı %7 ila %25 aralığında.

Fed sonunda 75 baz puan faiz artırımına gitti

Merkez Bankası, 15 Haziran’da faiz oranlarını 75 baz puan artırarak enflasyonla mücadelesini yoğunlaştırdı. Powell, Temmuz ayında başka bir faiz artırımına işaret etti. Ancak 75 baz puanlık artışın alışılmadık derecede yüksek olduğu ve bu büyüklükteki hareketlerin düzenli olmasını beklemediği konusunda uyardı.

Hem içeride hem de dışarıda sistemik riskler nedeniyle, kripto piyasası geçen ay önemli kayıplar kaydetti.

Kripto piyasalarında yaşanılan gerkinlik ve son durum

Geçen ay Terra blok zincirinin çöküşü ve kripto borç veren Celsius Network Ltd.’nin son zamanlardaki para çekme işlemlerini durdurma kararı piyasada büyük bir ağırlık oluşturdu. Son olarak kripto hedge fonu Three Arrows Capital’in bu haftaki kurucu ortağının tweet’i ortayı alevlendirdi.

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin, 15 Haziran’da 20.079 dolara kadar düştü. Fakatk o zamandan beri kısmen toparlanmayı başardı. BTC şu anda CoinMarketCap verilerine göre %6,09 artışla 21.250$’ dan işlem görüyor.

Bitcoin korku endeksi ne kadar?

Kripto para piyasası şu anda 928 milyar dolar değerinde. Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne göre, endeks en düşük 7 seviyesine dokundu. Bu da “aşırı korku”nun halen  yaygın olduğu anlamına geliyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin