Faiz artışından sonra Bitcoin balinaları ne alemde? Aç gözlülük var mı?

Faiz artışından sonra Bitcoin balinaları ne alemde? Aç gözlülük var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çift makro duyuruları, Fed faiz artırımı ve GSYİH rakamları sonrasında kripto para piyasasının neredeyse hiçbir etkisi olmadı. Verilen kararın ardından kripto piyasası adeta patlama yaşadı. 

Fed Çarşamba günü %0,75 faiz artırımı açıklamasının ardından Bitcoin %4 civarında yükseldi. Bu yükselme yüzde 4 ile sınırlı kalmadı. Perşembe günü 24K bölgesi bile aşıldı.

 Ayrıca, GSYİH rakamlarının duyurudan sonra Bitcoin’in %1’den daha az düşmesiyle daha az etkisi oldu. Art arda ikinci kez negatif GSYİH büyümesi, bir durgunluk durumu olasılığına dair spekülasyonlara yol açtı.

Birkaç ABD’li yetkili, senaryo teknik olarak buna uygun olsa da ekonominin bir durgunluk durumunda olmadığını belirtiyor.

Fed faiz oranı artışı Bitcoin (BTC) birikimini artırıyor mu?

Veriler küçük ölçekli Bitcoin sahiplerinin giderek daha fazla varlık biriktirmeye meyilli olduğunu gösteriyor. Uzun vadeli sahipler arasında Bitcoin alımında net bir model var gibi.

Fed faiz oranı kararından bu yana, daha az hisseye sahip balinalar arasında Bitcoin alımında keskin bir artış oldu. Zincir içi verilere göre, 1.000 ila 10.000 Bitcoin arasında BTC’ye sahip olanlar, Fed’in açıklamasından sonra birikmeye başladı. 

CryptoQuant analizine göre, borsalardaki son stabilcoin birikimi BTC birikimine hazırlık niteliğindeydi. Analiz,

“Dünkü Fed faiz kararının ardından 1k-10k BTC cüzdanı olan büyük adamlar rezervlerini artırmaya başladı. Bu, 26 Temmuz’da borsalara yapılan devasa stablecoin yatırma işlemlerini açıklayabilir.”

Kripto rallisi üzerindeki şüpheler devam ediyor mu?

Uzmanlar, Fed duyurusu sayesinde uzun vadede bir kripto piyasası rallisi olsa bile sürdürülebilir olamayacağına inanıyor. Etkileyici bir isim olan Alfonso Peccatiello, kripto rallisine ilişkin şüphelerini dile getirdi. Kripto rallisine neden olanın Fed başkanı Powell’ın konuşması olduğuna inanıyordu. Peccatiello,

“Kripto piyasası, Powell’ın enflasyon seviyelerinin genel olarak nötr faiz oranlarıyla uyumlu olduğunu açıklamasına kadar iyi bir şekilde toparlanmaya başlamadı.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin