Ethereum’daki son ağ güncellemesi fiyatı artırdı, işte ETH’nin performansı…

Ethereum’daki son ağ güncellemesi fiyatı artırdı, işte ETH’nin performansı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En değerli ikinci varlık Ethereum, dokuzuncu çatalı yayına aldı. Merge testinin son aşamalara girmesiyle ETH fiyatı bugün bir miktar artış gördü.

Ethereum’un dokuzuncu gölge çatalı, büyük olaydan önceki son test aşamalarından birini gördü. 15 Temmuz’un erken saatlerinde test aşaması yayına alındı.

Ethereum geliştiricileri, son Birleştirmeye hazırlık olarak verileri ana ağdan test ortamına kopyalayan bir dizi test çatalı çalıştırıyor. Shadow çatalı, ana olay gerçekleştiğinde gerçekleşmesi gereken yalnızca birkaç değişikliğe odaklanan daha küçük bir test ağıdır.

Dokuzuncu Shadow Fork, 6 Temmuz’da başarıyla birleştirilen son Sepolia Hard Fork’da yapılan güncellemeleri test edecek.

Madenciler şu anda MEV çıkarıyor, ancak ağ staking’e geçtiğinde, maksimum değeri çıkarabilen doğrulayıcılar olacak.

ETH Merge ne zaman olacak?

Birleştirme, Ethereum’un iş kanıtı konsensüsünden hisse kanıtına merakla beklenen geçişidir. Ağ güç tüketimini %99’dan fazla azalacak. Ancak işlem ücretlerinin (gas) azalmayacağı biliniyor.

Ethereum geliştiricisi ‘superphiz’ 15 Temmuz’da Birleştirme için güncellenmiş bir zaman çizelgesi yayınladı. Goerli test ağında Birleştirmeyi test etmenin son aşaması 11 Ağustos’ta planlandı. Ana ağda tam Birleştirme ise yol haritasına göre 19 Eylül gerçekleşeceği öngörülüyor.

Tüm bu ETH’nin Beacon Chain akıllı sözleşmesinden serbest bırakılmasının büyük bir satışı tetikleyeceğine dair endişeler var. Ancak geliştiriciler, ağ istikrarsızlığını önlemek için Birleştirme’den birkaç ay sonra dilimler halinde piyasaya sürüleceğini onayladılar.

Beacon Chain gezginine göre, şu anda 13 milyonun biraz üzerinde ETH stake edilmiş durumda. Bugünkü fiyatlarla, bu yaklaşık 15.6 milyar dolar değerinde ve toplam dolaşımdaki arzın %10,7’sini oluşturuyor.

Ethereum fiyatı %8 arttı

ETH fiyatı son test aşaması sayesinde yükselişe geçti. Piyasanın olumlu olmasıyla da birlikte Ether fiyatı 1.200 doların üzerine çıktı. Gün içinde %8 arttı. ETH, Cuma sabahı Asya ticaret seansı sırasında 1.200 doları aşarak umut aşıladı. Son 24 saat içindeki hacim ise 18 milyar doları geçti.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin