featured

Ethereum, kritik destekte tutunamazsa düşüş derinleşebilir! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde altcoin olan Ethereum’un fiyatı, önemli bir rallinin ardından kritik bir direnç noktasının üzerine çıkmak için mücadele ediyor. Bununla birlikte, trendin tersine dönmesi durumunda tutunabileceği birden fazla destek noktası vardır.

Günlük fiyat grafiği analizi:

Günlük zaman diliminde, fiyat 1,800 dolar seviyesinin ve büyük simetrik üçgen formasyonunun üst sınırının üzerine çıkmayı başaramadı.

Ethereum grafik

Şu anda en gözde altcoin’in daha düşük seviyelere gerilemesi engelleniyor. Aşağı yönde 50 günlük ve 200 günlük hareketli ortalama seviyelerine denk gelen 1,550 dolar ve 1,400 dolarda potansiyel destek noktaları mevcut. Daha da derinde, çok büyük bir aksilik yaşanması durumunda 1,300 dolar seviyesi düşüşü durdurabilir.

4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik grafiğe bakıldığında, son fiyat hareketi daha net hâle geliyor. Ethereum şu anda 1,650 dolarda bulunan destek noktasının altına düşüyor gibi görünüyor. Bu yüzden, bir kırılma gerçekleşmesi durumunda 1,500 dolara doğru düşüş derinleşebilir.

eth_price_chart_2202232

Ayrıca RSI göstergesi, şu anda bir düşüş momentumuna işaret ederek 50 seviyesinin altına düştü. Yine de, 1,650 dolar seviyesi korunabilirse, bir yükseliş rallisi başlayabilir. Bu da, potansiyel olarak üçgenin üst sınırının üzerinde bir kırılmaya ve önümüzdeki günlerde 1,800 dolarda bulunan direnç alanının yeniden test edilmesine yol açabilir.

Teknik göstergeler

2018’den beri vadeli işlem piyasası, Ethereum’un fiyatını etkilemede çok önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle mevcut duyarlılığını incelemek, kısa vadeli fiyat hareketlerine ilişkin fikir edinmede yardımcı olacaktır.

Pazarın bakış açısını tanımlamak için Alıcı Alış Satış Oranı metriği (30 günlük SMA) kullanılabilir. Bu özelliği kullanarak, alış veya satış baskısının önemli olup olmadığını belirleyebiliriz; 1’in üzerindeki değerler yükselişi, 1’in altındaki değerler ise düşüş eğilimini gösterir.

eth_taker_buy_sell_ratio_chart_2202231

Ethereum’un son zamanlardaki yükseliş eğilimiyle eş zamanlı olarak, metrik hızla yükseliyor. Bu da piyasada bir yükseliş hissi olduğunu gösteriyor. Ancak, fiyat bir konsolidasyon aşamasına girerek metrikte birin altına önemli bir düşüşe neden oldu. Sonuç olarak, baskın bir düşüş eğilimini ima ederek yeniden son ayların en düşük seviyesine geriledi.

Satıcılar yeniden Ethereum fiyat hareketine hâkim olabileceğinden, bunun başka bir boğa tuzağı mı yoksa yeni bir boğa piyasasının başlangıcı mı olduğunu belirlemek için önümüzdeki haftalarda son ralli yakından izlenmelidir.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin