Ethereum Merge için geri sayım sürüyor: Kripto madencileri birleşmeden nasıl etkilenecek?

Ethereum Merge için geri sayım sürüyor: Kripto madencileri birleşmeden nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum (ETH) madencileri, yılın ikinci yarısını karşılarken önemli bir gelir elde etti. Hatta bu gelir oranı Bitcoin (BTC) madencilerinden daha yüksek olarak dikkat çekiyor.

Kripto kışının yıkıcı etkilerine ve artan elektrik maliyetine rağmen, her iki varlığın da madencileri pes etmedi. Ancak, Ethereum Merge ardından ETH madencileri iş kaybıyla karşı karşıya kalabilir. Endişe dolu dönem madenciler bekliyor mu?

ETH madencilerinin geliri bu yıl BTC madencilerinden 1 milyar dolar daha yüksek

Arcane Research’ten alınan verilere göre, ETH madenciliği bu yıl 11 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Bu aynı dönemde 10 milyar dolarlık BTC madencilerinden daha fazla olduğu anlamına geliyor. 

Geçen yıl BTC madenciliği, ETH madencilerinden 1 milyar dolar daha az gelir elde etti. Bundan önce, BTC madenciliğinden elde edilen gelir, ETH madenciliğini istikrarlı bir şekilde geride bırakmıştı.

Bununla birlikte, Ethereum Mainnet ve Beacon Chain’in birleştiğini görecek. Ethereum ağının PoS’a geçişini tetikleyecek olan ve çok beklenen Ethereum Merge ile yılda milyarlarca dolar gelir elde eden ETH madencilerinin işlerini tehdit ediyor.

ETH madencilerinin Merge sonrası ne yapacak?

Birleşmenin ardından, ETH madenciliğinin modası geçmiş olacak. Ağdaki işlem doğrulaması, daha sonra bir hisse kanıtı blok zincirindeki statükoda olduğu için ödüllendirilecek olan doğrulayıcılar tarafından gerçekleştirilecek.

Ethereum Merge sonrasında madenciler, BTC madenciliğine geçmeye karar verebilir. Ancak BTC madenciliği ASIC madencileri ile yapılırken ETH madencileri madencilik süreçleri için GPU’ları kullandığından pek mümkün gözükmüyor.

İkinci seçenek ise, Ethereum’un hemen arkasındaki en büyük ikinci GPU ile çıkarılabilen varlık olan Ethereum Classic (ETC) gibi GPU’larla çıkarılabilen madencilik belirteçlerine başvurmak. 

Birleşmeden sonra, ETH madencileri, kazandıklarını GPU satın almak için kullanabilir. Birleşme tarihi yaklaştıkça madencilik platformu AntPool, ETH yan varlığı birleştirmeden sonra çıkarılabilir kalacağı için ETC’ye 10 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin