Ethereum maksimalisti, bu altcoin'i eleştirdi! Fiyat nereye gidiyor?
Ethereum maksimalisti, bu altcoin'i eleştirdi! Fiyat nereye gidiyor?

Ethereum maksimalisti, bu altcoin’i eleştirdi! Fiyat nereye gidiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano kısa süre önce beşinci yılını kutladı ve kripto para başladığı noktadan çok yol kat etmiş olsa da, yatırımcılar Cardano’nun geleceği hakkında hâlâ şüphe duyuyor.

Cardano’nun piyasa değeri, Ocak 2022’den bu yana %270’in üzerinde etkileyici büyüme kaydederek 14.9 milyar dolara ulaştı. Bununla birlikte, popüler Ethereum maksimalist Evan Van Ness, Twitter hesabında Cardano blok zincirinden bahsetti ve onu “zombiechain” olarak nitelendirdi. Peki gerçek nedir?

Van Ness, Uniswap ve Cardano ağındaki saniye başında gerçekleşen işlemleri karşılaştırdı. Cardano’nun Uniswap’ınkinden önemli ölçüde düşük olan işlem sayısına dikkat çekti.

Uniswap (kırmızı) ve Cardano (mavi) için yedi günlük hareketli ortalama günlük işlem sayıları, Cardano’daki işlemlerin Mayıs 2021’den sonra azalmaya başladığını, Uniswap işlemlerinin Temmuz 2022’de hız kazandığını ve Cardano’nun işlemlerini geride bıraktığını gösteriyor.

Bu düşük işlem sayısı, Uniswap’ın yaklaşık 6 milyar dolarlık piyasa değerine karşı Cardano’nun 20 milyar dolarlık piyasa değerine bakıldığında şok edici olarak geliyor. Özellikle, Cardano, günlük 10 bin dolar işlem ücretine sahipken, Uniswap Ethereum tabanlı bir proje olduğundan 1 milyon doların üzerinde ücrete sahiptir.

Ness, iddialarını desteklemek için Cardano‘nun tek bir işlemde birden fazla işlemine rağmen, aynı işlemin transferden işleme oranı verilerinde görünmediğinin altını çizdi.

ADA balinaları geri dönecek mi?

22 Eylül’deki başarılı Vasil ana ağı lansmanına rağmen ADA, fiyat veya kullanıcı etkinliği açısından önemli bir artış görmedi. Yine de, ADA yatırımcıları için olumlu bir görüş, düşüş boyunca korunan günlük aktif adreslerin sabit sayısıydı.

Bununla birlikte, balinalar tarafından tutulan en düşük 5 milyon dolardan fazla olan toplam sabit para arzının yüzdesi ile ADA balinalarının güven kaybettiği açıktır.

ADA’nın ara sıra yüksek ticaret hacimleri bir rahatlamadır, ancak fiyatı 1 doların üzerinde tutmak için uzun vadeli yatırımcılara ve balinaların desteğine ihtiyaç vardır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin