https://static.daktilo.com/sites/415/uploads/2021/07/24/large/ethereum-and-its-staking-economy-expected-to-go-bullish-jp-morgan-analysts-1627131005.jpg
https://static.daktilo.com/sites/415/uploads/2021/07/24/large/ethereum-and-its-staking-economy-expected-to-go-bullish-jp-morgan-analysts-1627131005.jpg

Ethereum için şok senaryo! JPMorgan açıkladı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto yanlısı yatırım bankası JPMorgan, yatırımcıları Ethereum konusunda uyardı. JPMorgan ETH kripto parasına ve hakimiyetine de değindi. JPMorgan, Ethereum’un Defi hakimiyetini gelecek rakiplere kaptırdığını ve ölçeklenebilirlik yükseltmeleri için geçen süreyi artırmazsa daha da kaybedebileceğini vurguladı.

Bloomberg’e göre, JPMorgan, Ethereum ağını ölçeklendirmek için “en kritik” gelişme olan Sharding özelliğine geç kalmasıyla ETH’nin hızını kaybettiğini ve hakimiyetini çoktan kaybetmiş olabileceğini aktardı.

“Başka bir deyişle, ETH şu anda uygulama alanındaki hakimiyetini sürdürmek için yoğun bir yarış sürdürüyor. Bize göre o yarışın sonucu verili olmaktan çok uzak.”

İşte Ethereum’un Defi hakimiyetini kaybetmesinin iki nedeni!

Ethereum’un Defi alanındaki hakimiyetini potansiyel olarak kaybedebilmesinin iki ana nedenini şu şekilde açıkladı. İlki ölçeklenebilirlik sorunu ve ikinci sorun ise bağımsız blockchain rakip sayısında artış.

Şu andan itibaren blockchain işlemleri birbiri ardına işler. Bununla birlikte, Ethereum’un Sharding özelliğiyle birlikte ETH 2.0’da bir ölçeklenebilirlik işlevi, ETH’nin üstünlüğünü koruyarak paralel işleme mümkün hale getirmesini amaçlıyor. Ancak, bu yükseltme uygulamadan uzak, 2023 tarihinde gelmesi planlanıyor. ETH zaten Defi’deki yüzde 100 pazar payından sadece yüzde 70’e düştü ve Sharding özelliği uygulamasını önlemezse daha da düşeceği düşünülüyor.

Bloomberg, Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistlerin Ethereum’ın hakimiyeti hakkında iyimser görüş risk altında” diyen notunu alıntılayarak ETH ağının hakimiyetini sürdürmesi için gerekli olan ölçeklendirme çok geç gelebileceğini ifade etti.

Panigirtzoglou, ETH’ye yönelik bir diğer sorunun bağımsız blockchainlere sahip pazar rakipleri olduğunu da sözlerine ekledi. Bu rakipler, güvenlikleri için Ethereum‘un Katman 1 ağına güvenmek yerine, ayrı blockchainlerde daha erişilebilir ve daha ucuz yeniliklerle geliyorlar. Bu endişelerin yerine, ETH, tahtını geri almak için ideal olarak ETH 2.0 lansmanını ilerletmesi gerektiğini düşünüyorlar.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin