featured

Ethereum için 20 aylık boğa piyasası tehlikeye mi girdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında geçtiğimiz hafta öncü ve lider coin olan Bitcoin’de büyük oranda değer kaybı yaşanmıştı. Bitcoin’in hemen arkasından altcoinler de bu düşüş trendini takip etmiş ve oldukça yüksek oranlarda değer kayıpları yaşamışlardı. Kripto para yatırımcılarının büyük bir kısmı, yatırımlarının eridiklerine şahit olmuşlardı. Şimdi ise yatırımcılar artık piyasadan olumlu haberler bekliyorlar. En gözde altcoin ve piyasasının en büyük ikinci coini olan Ethereum’un direnç noktası önümüzdeki günlerde test edilebilir. Bu da 20 aylık boğa piyasasının tehlikede olduğunu gösteriyor.

Eğer Ethereum için boğa piyasası baskınlığını kaybederse bu oldukça kötü bir haber olabilir. Daha iyi ihtimalle belki nötr yorumlanabilir. Ancak kesinlikle iyi bir haber olmaz. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse 2022 yılında kripto para tahminleri oldukça değişken olacaktır. Kripto para birimlerinde momentum yılda birkaç kez beklenebilir. Fakat 2022 yılında önemli ölçüde artacak olan birkaç kripto para birimi olacaktır.

Günlük Ethereum grafikleri incelendiğinde oldukça göz alıcı oldukları söylenebilir. Fakat bazen de bir bakıma da korkutucu oluyorlar.

Aşağıdaki grafikte, Korona dolayısıyla başlayan çöküşün tam derinliğinde başlayan boğa koşusu ile Ethereum’un yükselişinin başlangıç noktasının çakıştığı 20 aylık görünüm yer almaktadır.

ethereum grafik

Yükselen kırmızı çizgi, o zamandan beri çoklu işlemleri birleştiren trend çizgisidir. Ethereum trend çizgisine her dokunduğunda harika bir satın alma fırsatı oluşuyordu.

Ethereum için bu sefer farklı mı olacak?

Öne çıkan şey ise şu anda piyasadaki tereddütün, Mayıs 2021’dekinden de yüksek seviyelerde olması. Mevcut üst düzey görünüm korkutucu olsa da, henüz doğrulanmadı.

Ethereum şu anda bir karar verme noktasında. Bu karar sonucunda gücünü veya zayıflığını kabul etmesi gerekecek. Bir aksilik yaşanması durumunda, 2990 dolar seviyesine kadar iyi bir destek gördüğümüz için düz bir dönemin başlamak üzere olduğu anlamına gelebilir. Öte yandan, yaşanabilecek bir aksilik Ethereum’u gerçekten savunmasız hale getirecek.

Peki yatırımcıların aklında dönüp duran sorunun cevabı ne? Bu soru ‘Kesin bir çöküş bekleyebilir miyiz?’ Cevap ise kripto para analistleri tarafından veriliyor. ‘Muhtemelen hemen değil, ancak devam eden zayıflık daha büyük satışlara yol açabilir.’

Şimdilik tam olarak 3900-4000 alanına odaklanılması gerekiyor. Ethereum’un 2022 yılında güçlü bir şekilde ilerleyebilmesi için en azından bu aralıkta tutunması gerekiyor.

investinghaven


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin