Ethereum, FTX hacker'ının satışlarından etkileniyor! Fiyat önemli bir riskle karşı karşıya!
Ethereum, FTX hacker'ının satışlarından etkileniyor! Fiyat önemli bir riskle karşı karşıya!

Ethereum, FTX hacker’ının satışlarından etkileniyor! Fiyat önemli bir riskle karşı karşıya!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum, FTX borsasının hacker’ının ETH varlıklarının bir kısmını elden çıkarmasından sonra Pazar günü aşırı satış baskısına girdi. Hareket, token fiyatını %8,09 oranında düşürdü, şu anda 1.126 dolardan işlem görüyor.

Birden fazla rapora göre, FTX hacker’ı çalınan FTX fonlarının (30.000 ETH) büyük bir bölümünü Bitcoin’e dönüştürdü ardından Ethereum fiyatı keskin bir düşüş yaşadı. Raporlar, hacker’ın geçen hafta boyunca tüm stablecoin’leri ETH’ye çevirdiğini gösteriyor.

Bir kripto gazetecisi olan Colin Wu’ya göre, Etherscan’den alınan veriler, bilgisayar korsanının büyük miktarda Ethereum tokenini Bitcoin’e dönüştürdüğünü gösteriyor. 30.000’e yakın ETH zaten BTC’ye dönüştürüldü ve bu da yaklaşık 1.070 BTC’nin BTC ekosistemine taşınmasıyla sonuçlandı. Ayrıca, düzenleyiciler FTX iflasının tetiklediği hasarı değerlendirmeye devam ederken, son olay Ethereum ağına bir başka zarar verdi.

FTX şu anda 3.1 milyar dolardan fazla borçlu ve borsa muazzam borcu telafi etmenin bir yolunu bulamıyor. Buna ek olarak, kripto topluluğunda, daha geniş piyasa krizinin ortasında daha fazla borsanın çökeceğine dair artan bir endişe var.

Geçen hafta, başka bir kripto borç veren BlockFi’nin iflas talebinde bulunacağına dair raporlar ortaya çıktı. Buna göre, FTX krizinin etkisi, sektörün daha önce hayal ettiğinden daha geniş kapsamlı bir etkiye sahip.

Ethereum 1.000 doların altına düşecek mi?

ETH fiyat düzeltmesi, ikinci en büyük kripto varlığını oldukça düşük performans gösteren Bitcoin’in altına itti. Sonuç olarak, daha geniş kripto piyasası değeri %5,6 düştü ve 800 milyar doların altına indi. Ethereum %8 oranında düşerken, Bitcoin ilerleme kaydedemedi.

Önde gelen dijital varlık yaklaşık %3 oranında düzeltme yaptı ve şu anda 16.000 dolar civarında işlem görüyor. Birkaç hafta önce, ETH beklentilerin altında performans gösteriyordu ve Birleşmenin tamamlanmasına rağmen performans açısından Bitcoin’i geçemedi.

Sektör uzmanları, mevcut piyasa durumunun muhtemelen Ethereum fiyatını 1.000 doların altına çekeceğine inanıyor. Ancak, düşük performans gösteren sadece Ethereum değil. İlk on altcoinin tümü de %5 ila %10 arasında düşüşlere tanık oldu.

Whale Alert’ten alınan veriler, kripto balinalarının bazı borsalardan yaklaşık 400.000 ETH taşıdığını gösteriyor. Balinalar, fiyat tekrar yükselmeden önce ETH’nin fiyatındaki düşüşten faydalanıyor olabilir.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin