featured

Ethereum, yeni bir düşüş riski ile karşı karşıya! İşte kritik seviyeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum düşüş yaşama riskiyle karşı karşıya.

Kripto pazarındaki artan satış baskısı, Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) endeksinin yakın zamanda yayınlanmasıyla ilişkilendirilebilir. Kripto piyasası, beklenenden yüksek değerine olumsuz tepki verdi ve büyük kripto paraların çoğunda bir düzeltme aşamasını tetikledi. Böylece Ethereum fiyatı 1,720 dolar seviyesini kaybetti ve yeni bir ayı döngüsü başlattı.

Ethereum

Grafikteki mevcut model, iki farklı trend çizgisi ve bir dizi daha yüksek ve daha düşük diplerden oluştuğu için artan oynaklık ve belirsizliğe işaret eder. Devam eden ayı döngüsü, Ethereum fiyatını potansiyel olarak %8-9’luk bir düşüş yaşamasına sebep olabilir. Bu hareket sonucunda da destek noktasına gerileyebilir.

Ethereum’un gün içi işlem hacmi 8,28 milyar dolardır. Bu da %7,5’lik bir artış gerçekleştiği anlamına geliyor.

Ethereum’un günlük grafiği, bir dizi yüksek formasyona rağmen son birkaç hafta içinde kısa bir konsolidasyon aşamasına işaret ediyor. Bunun nedeni, genel olarak fiyat hareketinin, 1,500 dolar seviyesine %10’luk düşüş nedeniyle günlük grafikte bir megafon modeli oluşturmaya çalışmasıdır.

Şu anda fiyat eğilimi, herhangi bir iyileşme sinyali göstermeden önce muhtemelen 1,500 dolar işaretine ulaşacak bir düzeltme aşaması gösteriyor. Düzeltmenin 1,500 doların altında devam etmesi durumunda, sıradaki destek noktası test edilecek. Dolayısıyla, kısa vadeli alıcılar bu iki seviyede de giriş noktaları bulabilirler.

ETH, bu yazının yazıldığı sırada 1,600 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saat içinde %0,43 oranında bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor. Yatırımcılar, günün sonuna kadar hacmin artması ve bunun sonucunda fiyatın 1,500 dolardaki destek noktasına yaklaşmasına yol açacak hızlı bir hareket bekleyebilirler.

Bununla birlikte, ETH fiyatı destek trend çizgisinin üzerinde kalırsa, yatırımcılar uzun süreli bir konsolidasyona tanık olabilir.

Bazı teknik göstergeler

RSI: Günlük RSI eğimi, düzeltme aşamasıyla birlikte düşüyor. Ancak sapma oranı, 1,500 dolar desteğine ulaştığı için yükseliş eğilimi olasılığını artırıyor. Böyle bir durumda yatırımcılar, RSI ayrışmasının desteğiyle bir çift dip modeli bulabilir. Bu da Mart 2023’te yüksek bir boğa koşusu olasılığı verir.

EMA’lar: Günlük 200 ve 50 günlük EMA’lar altın bir kesişme sağlıyor. Ancak teknik modelin yansıttığı artan belirsizlik, yatırımcıları düzeltme aşaması dibe vurana kadar beklemeleri konusunda uyarıyor.

ETH için takip edilmesi gereken direnç noktaları 1,680 dolar ve 1,788 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 1,500 dolar ve 1,420 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin