Sadece 1 ayda %300 artış gösteren DeFi tokenleri nereye gidiyor? Hangi tokenler üstün performans gösteriyor?
Sadece 1 ayda %300 artış gösteren DeFi tokenleri nereye gidiyor? Hangi tokenler üstün performans gösteriyor?

Ethereum DeFi’lerinde  patlama yaşıyor: İşte Aave ve UMA’nın yükseliş nedenleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum tabanlı DeFi projeleri, son birkaç gün içinde büyük bir patlama yaşıyor. Yalnızca 01 Şubat’tan bu yana, Kilitli Toplam Değer (TVL) 5 milyar dolara yaklaştı ve şu anda yazı yazıldığı sırada 32.48 milyar dolarda duruyor.

DeFi TVL
Kaynak: https://defipulse.com/

DeFi protokollerinin artan şekilde benimsenmesi TVL’ye yansıyor ve aynı zamanda DeFi token yatırımcıları için inanılmaz karlara yol açıyor. Son 7 gün içinde Uniswap (+% 44), Aave (+% 50), SushiSwap (+% 106), UMA (+% 236) ve Compound (+% 76) kripto pazarında tartışmasız en büyük kazananlar oldu.

Bugün piyasanın genel görünümüne bakıldığında, UMA (+% 150) ve Aave (+% 35), son 24 saatteki en yüksek fiyat artışlarını gösteriyor. UMA, yazının yazıldığı sırada 35.41 $ ‘dan işlem görürken, Aave 400 $’ a yakın, 399.26 $ ‘dan işlem gördü ve piyasa değeri ile 15. sıraya yerleşti.

Aave – DeFi alanındaki en boğa altcoin?

Son AAVE fiyat rallisi ile, Aave platformunun TVL’si de tek bir günde % 23 arttı ve şu anda 5 milyar doları aşmanın eşiğinde. Bununla, Aave, Maker’dan sonra Ethereum’un DeFi sektöründe ikinci en büyük protokol olmaya devam ediyor.

Popüler kripto tüccarı “Smart Contractor” geçtiğimiz günlerde 90.000 takipçisine, Aave’nin Ethereum’un boğa koşusunun ardından piyasadaki en umut verici altcoinlerden biri olduğunu söyledi. Tüccar, AAVE’nin tüm grafiklerde (USD, BTC ve ETH) büyük ölçüde yükseliş gösterdiğini analiz etti. Bu bağlamda, AAVE fiyat rallisi bitmiş olmaktan uzak olabilir.

Aave grafiği

Aave chart

Santiment’in dün belirttiği gibi, son hisse fiyatı yükselişi, çok sayıda büyük yatırımcının AAVE’ye girmesiyle aynı doğrultuda geldi. Zincir üzerindeki veri sağlayıcısı şunları kaydetti:

#DeFi, # kriptoda canlı ve iyi durumda, çünkü $AAVE geçtiğimiz gün +% 33 kazanç gösterdi. # 1.000 veya daha fazla token (~ 397.000 $ + USD) tutan adresler olarak gördüğümüz Aave balinaları geçen ay 266’dan 327 adrese yükseldi ve bu ralliyi ateşledi.

aave whales

UMA’nın yükseliş nedenleri

UMA tokeni şu anda 2 milyar ABD dolarının biraz altında bir piyasa değeri ile 25. sırada yer alıyor. Universal Market Access (UMA), kullanıcıların sentetik varlıklar oluşturmasına izin verir ve geleneksel finansal araçlarla sınırlı değildir.

Mevcut yükseliş, muhtemelen dün UMA protokolünün Yam Finance ile işbirliği içinde uSTONKS tokenini başlattığına dair duyuru ile ilgili olabilir. USTONKS tokeni, kötü şöhretli WallStreetBets Subreddit’te en çok yorum yapılan on hisse senedinden oluşan bir dizini izleyen sentetik bir token.

Buna ek olarak UMA, 2020 4. çeyrek yükseltmelerinin Open Zeppelin Ekibi tarafından tamamen denetlendiğini duyurdu. Güncellemeler, yeni esnek iyimser oracle’ları ve sürekli sentetikleri içeriyordu.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin