featured

Bir Ethereum balinası tedirgin edici bir transfer gerçekleştirdi! Satış gelebilir mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde altcoin olan Ethereum (ETH), dikkatli bir şekilde ilerlerken büyük bir yatırımcıdan tedirgin edici bir hareket geldi. Bu balina, ETH token’larını varlıklarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bugünün erken saatlerinde zincir üstü analiz platformu Lookonchain, bunun perde arkasını inceledi.

Ethereum balina

Analiz platformuna göre, yaklaşık altı saat önce popüler kripto borsası Bitfinex sıcak cüzdanına 70,000’den fazla ETH token’ı aktarıldı. Ne olursa olsun, en büyük altcoin hâlâ 1,900 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Bu da balinanın henüz transfer edilen token ile ilgili herhangi bir karar vermemiş olabileceğini gösteriyor.

Transferin sebebi ne?

Lookonchain, bugün erken saatlerde yayınladığı Twitter gönderilerinden birinde, “0x8033” adresli bir Ethereum balinasının Bitfinex borsası Hot Wallet’a 144 milyon dolar değerinde 75,311 adet ETH token’ı aktardığını kaydetti. Balinanın bu işlemi yapmasının sebebi hâlâ bilinmiyor. Ancak bir satış ihtimalinin olması yatırımcıları tedirgin etmeye yetti.

Lookonchain’e göre aynı balina, 5 Ocak 2019’da Bitfinex’ten 76,212 adet ETH satın almıştı. Daha sonra ise 6 Aralık 2020’de Tornado Cash’e 900 ETH yatırdı.

Balinanın bilinmeyen bekleyen kararına rağmen, kâr elde etmek istiyor olabileceğini belirtmekte fayda var. Bu da Bitfinex borsasına gönderilen 70,000’den fazla token’ını satabileceği anlamına geliyor.

Bunun nedeni, kripto piyasasında takas için büyük miktarda bir varlık mevduatının, yaklaşan bir satış baskısını gösterebilmesidir. Çünkü borsalar, çoğu büyük yatırımcının varlıklarını satmaya gittiği yerlerdir.

Ethereum fiyatı düşecek mi?

Daha önce belirtildiği gibi, bu haber Ethereum pazarında olası büyük bir ETH satışının gerçekleşeceği anlamına gelebilir. Bununla birlikte, ETH fiyat tablosuna bakıldığında, varlık teknik açıdan yaklaşmakta olan herhangi bir düşüş göstermiyor gibi görünüyor.

1 günlük grafikte, fiyat şimdi 2,000 dolar bölgesinin hemen üzerindeki bir yüksek seviyenin üzerine çıkmak istiyor gibi görünüyor. Eğer sonunda bu bölgeyi geçerse, varlığın fiyatı hızlı bir artış görebilir. Bu da 2,100 dolar seviyesine dokunulmasına sebep olabilir.

Bu arada, hafta sonu hafif bir geri çekilmeden sağ çıktıktan sonra, Ethereum fiyatı son 24 saatte %2,5 oranında bir artış kaydetti. En büyük altcoin’in fiyatı, hafta sonu 1,800 doların altındaki düşük bir seviyeden, 1,900 doların üzerine yükseldi.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir