featured

Ethereum balinalarından heyecanlandıran hareketler: Büyük yükseliş çok yakın olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum, piyasanın biraz hareketlenmesi ile birlikte son 24 saatte %4,3 oranında bir artış kaydetti. ABD Merkez Bankası başkanı Jerome Powell’ın Brookings Enstitüsü’ndeki bugünkü konuşmasının ardından oluşan beklenti ile birlikte, boğalar hazırda bekliyor.

Bu yazının yazıldığı sırada Ethereum 1,265 dolar civarında işlem görüyor. İşlem hacmi, önceki güne göre yaklaşık %2,8 oranında bir düşüş yaşadı. Böylece bu değer 7,8 milyar dolara geriledi. Mevcut hareketle ETH, 1,230 dolarda bulunan kilit direnç noktasını kırmayı başardı.

En büyük altcoin, 1,300 dolardaki ilk büyük dirençle karşılaşılmadan önce 1,288 dolar seviyesini kırması gerekiyor. Buna ek olarak, FTX çöküşünden kaynaklanan kayıpları telafi etmesi için bu seviyeler oldukça kritik.

Ethereum

Ethereum balinaları daha büyük hareketin habercisi

Santiment’ten gelen veriler ETH için yükseliş tezini destekliyor. Zincir üstü analitik firması, Ethereum’un büyük sahiplerinin Kasım başındaki FTX fiyaskosundan bu yana arttığını paylaştı.

Aşağıdaki grafikte, “köpekbalıkları” ve “balina” adreslerinin ETH biriktirdiği ve damping yaptığı kilit anlar görülebilir. 100 ila 10,000 adet ETH token’ı tutan adreslerin sayısı 20 ayın en yüksek seviyesinde yer alırken, fiyat hâlâ geride kalıyor.

Balina ve köpekbalığı aktivitesi, daha fazla yükseliş eğiliminin habercisi olabilir.

Ancak, gözde altcoin’in boğalarının gücünü gösteren ikinci zincir üstü gösterge de var. Santiment’in de bildirdiği gibi, aktif adres sayısı dün altı haftanın en yüksek seviyesine yükseldi. Bu da, muhtemelen bugünkü fiyat artışını tetikledi.

Şirket, en son adres sayısının bu kadar yüksek olduğu 15 Ekim’de, ETH fiyatının 3 hafta içinde %30 oranında arttığını belirtti.

Bu bağlamda, zincir üstü analitik hizmeti Lookonchain, bir balinanın satın alma davranışında özellikle agresif olduğunu kaydetti. Bu balina, FTX/Alameda çöküşünün ardından 8 Kasım’dan bu yana 21,25 milyon dolara eşdeğer toplamda 17,225 adet ETH token’ı satın aldı. Bu satın alma işlemindeki ortalama fiyat 1,234 dolar oldu.

Uzmanlar yükseliş tahmin ediyor

Öte yandan, 10T Holdings ve Gold Bullion’ın kurucusu ve CEO’su Dan Tapiero, Twitter üzerinden Ethereum tablosunda basit ama yükseliş eğilimi gösteren bir analizini paylaştı. Bunun, piyasa lideri olan Bitcoin’in (BTC) yapamadığı bir şey olduğunu belirtti ve şu sözleri söyledi:

Burada çok açık olmak istiyorum. Ethereum’un yılın en olumsuz haberi (FTX çöküşü) karşısında yeni bir fiyat düşüşü yaşamaması ETH fiyatının ileride büyük yükselişler yaşayabileceğine işaret ediyor.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin