featured

Balinalar, Ethereum biriktirmeye devam ederken Shapella yükseltmesi öncesinde 2,000 dolar aşılabilir mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum’un fiyatı, Ağustos 2022’den bu yana ilk kez kısa bir süre için 1,900 dolar seviyesini geri kazandı. Zincir üstü veriler, balina yatırımcılarının Shapella ağ yükseltmesi öncesinde ETH token’larını biriktirmek için acele ettiğini gösteriyor. Bu olumlu haberler ışığında Ethereum’un sıradaki hedefi 2,000 dolar seviyesinde bulunuyor.

Kripto para yatırımcıları, 12 Nisan’da yapılması planlanan Shapella yükseltmesini bekliyor. Büyük yatırımcılar, ETH biriktirmek ve olası bir fiyat artışını önden yönetmek için olumsuz sosyal duyarlılığını kullanıyor gibi görünüyor.

Fiyattaki artışa rağmen sosyal duyarlılık negatif kaldı

8 ayın en yüksek seviyesini geri kazanmasına rağmen, Ethereum’u çevreleyen sosyal duyarlılık büyük ölçüde olumsuz kaldı. Ayı spekülatörleri, 12 Nisan’da ETH2.0 geçişi tamamlandıktan sonra 13 milyon ETH alındığında altcoin’in fiyatının düşmesini bekliyor.

Blockchain veri platformu Santiment’ten alınan verilere göre, Ethereum Net Ağırlıklı Duyarlılık, Şubat ayından bu yana negatif kaldı. 12 Şubat’ta 7,21’e ulaşan ETH ağırlıklı duyarlılık, 7 Nisan itibarıyla 0,19’a geriledi.

Ethereum

Ağırlıklı Duyarlılık, ilgili sosyal medyada bir varlığa ilişkin olumsuz ve olumlu ifadelerin oranını karşılaştırır. Yukarıda gözlemlendiği gibi sürekli olarak sıfırın altına indiğinde, yatırımcılar dipten alım yapmak için mükemmel bir zaman olduğunu düşünür.

ETH balinalarındaki birikim eğilimi, yükseliş anlatısını doğruluyor.

Aşağıdaki Santiment tablosu, Weighted Sentiment negatif trende girmeye başladığında 1 ila 100 milyon adet token tutan kripto balinalarının nasıl satın almaya başladığını gösteriyor. 12 Şubat ile 7 Nisan arasında balinalar, bakiyelerine yaklaşık 4,4 milyar dolar değerinde 2,4 milyon adet ETH token’ı ekledi.

Balinalar bu kadar uzun bir süre token devam ettiğinde, köpekbalığı ve diğer perakende yatırımcıların da yükselişe geçmesi an meselesidir. Balina birikimi devam ederse FUD ortadan kalktığında Ethereum fiyat rallisi gerçekleşebilir.

Aynı şekilde balina birikimi birçok ETH2.0 yatırımcısına, satış yapmak yerine daha fazla kazanç için pozisyonlarını koruma konusunda ilham verebilir.

ETH fiyat tahmini: Sıradaki hedef 2,000 dolar

IntoTheBlock’un Küresel Para Giriş/Çıkış tablosu, Ethereum fiyatının yakında 2,000 doların üzerine çıkabileceğini gösteriyor. Aşağıda gösterildiği gibi ETH, 2,030 dolar yolunda 1,3 milyon adet ETH tutan 1,16 milyon adres gibi minimum bir zorlukla karşı karşıya. ETH fiyatı bu direnç noktasını kırabilirse, 2,500 dolara kadar yükselebilir. Ancak, bu fiyat civarında 26 milyon token satın almış olan 8 milyon adres, bir satış çılgınlığına girebilir. Bu da en büyük altcoin’in fiyatının geri çekilmesine neden olabilir.

Yine de, ETH fiyatı 1,780 doların altına düşerse ayılar istediğini yapabilir. Ancak bu, şimdilik pek olası değil. Çünkü bu fiyat civarında 9,16 milyon token satın alan 4,17 milyon adres hatırı sayılır bir destek sunabilir. Ancak bu destek noktasının kaybedilmesi durumunda fiyat 1,630 dolar seviyesine kadar düşebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir