Ethereum arzı düşmeye devam ediyor! ETH fiyatına etkisi nasıl olacak?
Ethereum arzı düşmeye devam ediyor! ETH fiyatına etkisi nasıl olacak?

Ethereum arzı düşmeye devam ediyor! ETH fiyatına etkisi nasıl olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zincir üstü verilere göre borsalarda bulunan Ethereum arzının yüzdesinin yaklaşık yüz 14 oranına geriledi. Elde edilen verilere göre, borsalarda bulunan ETH arzı bir süredir düşüyor. Şimdi yaklaşık %14’lük yeni dip seviyeyi kaydetti.

“Borsalardaki arz yüzdesi”, tüm borsaların cüzdanlarında depolanan toplam Ethereum arzının payını gösteren teknik göstergeye deniliyor. Genellikle, borsalarda bulunan bu arzın ETH’nin satış arzı olduğu söylenir. Bu gösterge yükselirse mevcut satış arzından daha fazla token olduğu anlamına geliyor.

Piyasanın arz ve talep dinamikleri nedeniyle, bu tür bir eğilim, kripto para fiyatı aşağı yönlü olabilir. Öte yandan, metriğin değeri düşüş yaşarsa mevcut Ethereum arzının azaldığı anlamına geliyor. Uzun süreli böyle bir eğilim, piyasada bir arz şoku yaratabilir ve bu da tokenin fiyatının yükselişiyle sonuçlanabilir.

Aşağıda geçen yıl borsalardaki toplam ETH arzının yüzdesindeki eğilimi gösteren bir grafik yer alıyor.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, borsalardaki ETH arzı yüzdesi şimdiye kadar tüm yıl boyunca sabit bir düşüş eğilimi kaydetti.

Şu anda, göstergenin değeri yeni bir düşük seviye olan %14 civarında yer alıyor. Yılın başında, metriğin değeri yaklaşık %21 oranındaydı. Bu nedenle geçtiğimiz yıl ETH arzının %7’si borsalardan çekildi.

Ayrıca, Mayıs ayında, Ethereum fiyatı şimdikiyle benzer seviyelerdeyken, metriğin değeri %18 civarında yer alıyordu. Bu nedenle analist, mevcut arz şokunun henüz fiyata tam olarak yansımadığını vurguladı.

Ethereum fiyatı

Yazım sırasında Ethereum’un fiyatı son yedi günde %10 artışla 4.600 dolar civarında işlem görüyor. ETH fiyatı geçen aydan bu yana %5 değer kazandı. Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde kripto paranın fiyatındaki eğilimi göstermektedir.

Ethereum Price Chart

Birkaç gün önce, Ethereum ve kripto pazarı en son COVID varyantından kaynaklanan fud nedeniyle bir çöküş yaşadı. Ancak, ETH bundan çoktan kurtulmuş görünüyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin