featured

ETC, yüzde 50’lik rallisi ile yeniden yatırımcıların radarında! Satın almak için doğru seviye nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum Classic (ETC) son 7 gün içinde %50’nin üzerinde bir artış kaydetti. Sadece bugün, fiyat yaklaşık %20 yükseldi. Bu, Ethereum’un mevcut olumlu hareketi ile ilgili olabilir. Çünkü o da bugün %9 oranında yükseldi. 7 günlük görünümde ise yükselişin %28 olduğu görülüyor.

Ethereum Classic (ETC) nedir?

Ethereum Classic, merkezi olmayan uygulamaları çalıştırmak için akıllı sözleşmeleri kullanan merkezi olmayan bir ağdır. Ağ, Ethereum ağında çalışan akıllı bir sözleşme olan DAO’nun hacklenmesi nedeniyle 2016 yılında faaliyete başladı.

Ethereum gibi, akıllı sözleşmeler üzerinde çalışan açık kaynaklı ve blockchain tabanlı dağıtılmış bir kripto para birimidir. Aynı kaynağı ve ortak kökeni paylaştıkları için Ethereum’a çok benzer. Tipik blockchain ağları gibi, kullanım durumları da değerli işlemlerin kaydedilmesini içerir. Bununla birlikte benzersizliği, kendi kendini yürüten akıllı sözleşmeleri yürütmek için dağıtılmış bir bilgisayar olarak da kullanılabilmesinden gelmektedir.

Bu akıllı sözleşmeler bağımsızdır ve üçüncü taraf müdahalesi veya yaptırımı gerektirmez. Geliştiricilerine göre ağ, orijinal Ethereum zincirinin değişmeyen tarihinin bir devamı. Ağ ayrıca, altındaki DApp’lere NFT’ler de dahil olmak üzere token’larını verme yetkisi verir. ETC ise yerel ve yardımcı program token’ıdır.

ETC fiyatı ne kadar yükseğe ulaşabilir?

ETC şu anda ilk önemli direnç noktası olan 25 doların hemen altında işlem görmektedir. Bu direnç noktasına yakında ulaşılabileceğinden, Ethereum Classic fiyatının yükselişi yakında gerçekleşebilir. Ancak bu, düşüş anlamına da gelebilir. Bu yüzden dikkatli davranmakta yarar var.  yapılabilir.

ETC grafik

Kısa vadede, fiyatın %10 daha artması muhtemeldir. Dolayısıyla ETC fiyatının 25 dolarda bulunan direnç noktasını kırma şansı yüksektir. Eğer bu olursa, bir sonraki adım fiyatın en yakın dirence yükselmesi olabilir. Bu da 37,75 dolar civarında bulunuyor. Böylece ETC, fiyatı toplamda %65’lik bir ralli gerçekleşebilir.

Ethereum Classic almak için doğru bir zaman mı?

ETC fiyatının %10’luk bir artıştan sonra veya potansiyel %65’lik rallisinin ardından bir düzletme yapma olasılığı oldukça yüksek. Bu düzeltme hareketi ile fiyat yeniden 10 dolara düşebilir. Tarihteki performansına bakıldığında bu seviyenin pek çok kez direnç ve destek noktası olarak görev gördüğü söylenebilir. Ayı piyasasının dibi bulması durumunda 10 dolar çok kritik olacaktır.

Garantici davranmak isteyen yatırımcılar ETC satın almak için Ocak 2023’ü bekleyebilir. Çünkü bu tarihten sonra fiyatın iki kat daha fazla yükseleceği tahmin ediliyor.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin