featured

En büyük altcoin olan Ethereum’a yatırım yapmak için doğru zaman mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında en büyük altcoin olan Ethereum’a yatırım yapıp yapmamak konusunda kararsız olan birçok yatırımcı var. Bu konuda birçok farklı görüşün olması kafa karıştırıcı olabilir. Birtakım insanlar Ethereum satın almanın her zaman iyi bir fikir olduğunu söylerken, bazıları ise iyi bir fırsat beklemenin ve zaman çizelgelerini incelemenin daha iyi bir fikir olduğunu savunabilir.

Son haftalarda kripto para piyasası tahmin edilemez bir şekilde ilerliyor. Özellikle Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimler nedeniyle yatırımcılar arasında oluşan korku, piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatının büyük oranlarda değer kaybetmesine sebep oldu.

Ancak son bir hafta içinde piyasa bir toparlana hareketi yaşadı. Ethereum’a olan talep de arttı. Ancak bunlar trendi yükselişe çevirmek için yeterli mi?

ETH 12 saatlik fiyat grafiği analizi

Uzun vadeli piyasa yapısını yükselişe çevirmek için ETH, 3290 dolar ve 3411 dolar seviyelerinin üzerine çıkmalı. Bununla da kalmayıp bu seviyelerin üzerinde tutunabilmeli. Bu seviyeler, ETH’nin aralık ayının başından itibaren düşüş eğilimine girmeden önceki düşük seviyeleridir.

Ethereum grafik

Geçtiğimiz ay boyunca, Ethereum 2200 dolara kadar geriledikten sonra bu düşüş hareketinden kurtulmayı başardı. Ardından da 3200 doları test etti ve ağır satış baskısı ile karşı karşıya kaldı. Destek noktası 2800 doların altına düştü ve 2360 dolardan tekrar sıçrama yaşadı. Bu volatilte, riskten kaçınan yatırımcıları Ethereum satın alma fikrinden caydırabilir.

Bu yazının yazıldığı sırada ETH, güçlü bir şekilde 2800 doların üzerine çıktı. Fiyatın, bir sonraki yukarı hareketinden önce talep arayışı içinde bu seviyeyi tekrar ziyaret etmesi muhtemeldir. 2550 dolarlık alan da önümüzdeki günlerde ziyaret edilebilir.

Genel olarak, ETH’nin geçen ay daha yüksek dip seviyeleri (2240 ​​dolar ve 2360 dolar) işaretlemesi dair biraz cesaret verici bir işaret. Buna rağmen, ilk önce 3290 dolar ve 3411 dolarlık yerel zirvelerin kırılması gerekiyor.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

RSI, nötr bölge olan 50’nin üzerine çıktı ve bu yazının yazıldığı sırada ise 59,8’i gösteriyordu. Bu, son birkaç gündeki güçlü yükseliş momentumunun bir yansıması gibi görünüyordu. Yine de, trendde bir değişikliğin işareti değildi. Müthiş Osilatör ayrıca momentumda yükselişe doğru olası bir kaymayı göstermek için sıfır çizgisinin üzerine çıktı.

CDV tıpkı fiyat gibi, grafikte daha yüksek dipler oluşturdu. Ancak yukarı doğru ikna edici bir ralli için çok daha fazla alım hacmine ihtiyaç duyulacak. Yönlü Hareket Endeksi, şubat ayının üçüncü haftasında güçlü bir düşüş eğilimi gösterdi. Bunun dışında, geçtiğimiz ay sürdürülebilir güçlü bir trend görmedi. Bu yazının yazıldığı sırada ise ADX, 20’nin altında kaldı.

Sonuç olarak

Sonuç olarak teknik göstergeler, altcoin’de talebin mevcut olduğuna dair işaretler gösterdi. Ancak bunlar hâlâ yeterli değil. Uzun vadeli yatırımcılar olumlu senaryonun gerçekleşmesini bekleyebilir. Riski seven yatırımcılar ise 2800 dolar ve 2550 dolar seviyelerinde ETH satın alma siparişi verebilirler.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin