El Salvador suskunluğunu bozdu: Dip sayılacak bölgeden alım geldi, peki ne kadar?

El Salvador’da kritik zirve: 44 ülke, Bitcoin etrafında toplanacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen hafta yaşanlan olaylarda Latin Amerika ülkesi sessizliğini korumuştu. Dün itibarıyla da El Salvador sessizliğini bozdu ve büyük bir etkinlik için tüm dünyaya çağrısını yaptı.

Devlet Başkanı Nayib Bukele Pazar günü yaptığı açıklamada, ülkenin Bitcoin’i tartışmak için bu hafta 44 ülkeden delegelere ev sahipliği yapacağını söyledi.

Bukele, konuyla ilgili bir tweet paylaştı. 32 merkez bankası ve 12 finans otoritesinden oluşan 44 ülkeden delegelerin finansal içerme, ekonomik sayısallaştırma ve ülkenin ünlü Bitcoin kabulü hakkında konuşmak için El Salvador’da bir araya geleceğini belirtti.

Dünyanın kalbi El Salvador’da atacak!

Konuşmaya katılan delegelerin Güney Amerika, Afrika ve Güney Asya ülkelerinin bir karışımından olduğu gelen haberler arasında. Latin Amerika ülkesi, Pakistan, Bangladeş, Paraguay, Haiti, Madagaskar ve Maldivler dahil olmak üzere birçok ülkeden delegelere ev sahipliği yapacak.

Görüşmeye katılan ülkeler arasında ortak bir eğilim de, çoğunun gelişmekte olan veya sınır pazarlarından olması ve bu da nispeten küçük bir ekonomik profile işaret ediyor. Bu tür ülkeler, genellikle kriptonun benimsenmesinde sorumluluk üstleniyor.

Bitcoin, ABD’li yatırımcılar için iyi bir enflasyon koruması olmasa da, çok daha yüksek enflasyon oranlarıyla karşı karşıya olan gelişmekte olan piyasalar, tokenın daha fazla değer sunduğunu görebilir. Örneğin, son zamanlarda enflasyonun %50’ye yükseldiğini gören Türkiye ve Arjantin gibi ülkeler, kripto paranın benimsenmesinde buna karşılık gelen bir toparlanma gördü.

El Salvador, 2022’ye kadar devam eden bir eğilim olan ülkedeki ekonomik zayıflık döneminde de Bitcoin’i benimsemişti. Orta Afrika Cumhuriyeti de yakın zamanda Bitcoin’i benzer bir kavramla yasal ihale olarak kabul etti.

Bitcoin çökmesi benimsemeyi zorlayabilir

Tüm olumlu gelişmelere rağmen benimseme sekteye de uğrayabilir. Benimseme kripto için kesinlikle olumlu olsa da, El Salvador’un konferansı son zamanlarda görülen en kötü kripto çöküşlerinden birinin ortasında geliyor. Bitcoin, rekor seviyesinden %50’den fazla düşerken, toplam kripto piyasası değeri geçen hafta 500 milyar doların üzerinde düştü.

Geçen hafta yayınlanan bir rapora göre El Salvador, kripto çöküşü nedeniyle olası bir borç temerrüdüne de bakıyor olabilir. Ülke Bitcoin’i büyük bir kayıpta tutmaya devam ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin