El Salvador, Bitcoin tahvili şimdiden yüksek miktarda taahhüt alıyor
El Salvador, Bitcoin tahvili şimdiden yüksek miktarda taahhüt alıyor

El Salvador, Bitcoin tahvili şimdiden yüksek miktarda taahhüt alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockstream’in baş strateji sorumlusu Samson Mow, yatırımcıların şimdiye kadar El Salvador’un bitcoin destekli tahvillerine 300 milyon dolar taahhütte bulunduklarını belirtti.

El Salvador, yüzde 6,5 kuponla 1 milyar ABD doları cinsinden 10 yıllık tahvil satmayı planlıyor. Menkul kıymetler yalnızca 2022’nin ilk üç ayında ihraç edilecek. Kanadalı blok zinciri firması Blockstream, kripto borsası Bitfinex’te gerçekleşecek olan tahvil ihraçlarından sorumlu kurum olacak.

Bitcoin tahvilinin ana mimarı Mow, 7 Aralık’taki bir tweet’te, bu aşamada 300 milyon doların yalnızca “sözlü taahhütleri” temsil ettiğini söyledi. Bir yatırımın temel şart ve koşullarını vurgulayan bağlayıcı olmayan bir anlaşma olan son şart belgesinin de henüz olmadığını ekledi.

Bununla birlikte, “sözlü taahhütler”, El Salvador bitcoin tahvilinin veya EBB1’in lansman sırasında yansıtılacağı gibi, resmi lansmandan birkaç hafta önce “zaten %30 dolu” olduğu anlamına gelir.

El Salvador tahvil gelirlerini Bitcoin şehri inşasında kullanılacak

El Salvador’un artırmayı hedeflediği 1 milyar doların 500 milyon doları enerji ve bitcoin madenciliği altyapısını inşa etmek için ve 500 milyon doları ülke içinde soğuk depolama şeklinde saklayarak daha fazla bitcoin satın almak için kullanılacak. El Salvador kongre üyesi William Soriano, 4 Aralık’ta BeInCrypto’ya Orta Amerika ülkesinin gelecekte 10’a kadar bitcoin tahvili çıkarmayı planladığını söyledi. Gelirler, Bitcoin şehrini inşa etmek ve Uluslararası Para Fonu’nu (IMF) ödemek için kullanılacak.

EBB1, hem geleneksel kurumsal yatırımcıları hem de bireysel yatırımcıları hedef alacak şekilde yapılandırılmıştır. Mow, tahvilin “tahvil erişimini demokratikleştirmek” için 100 dolarlık dilimler halinde satılacağını söyledi.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin