IMF, 'Bitcoin City' duyurusunun ardından El Salvador'u yine uyardı
IMF, 'Bitcoin City' duyurusunun ardından El Salvador'u yine uyardı

El Salvador başkanı, dipten Bitcoin satın almak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 20 Ekim Çarşamba günü Bitcoin zirveyi gördükten sonra düzletmeye gitti. 2 gün peş peşe kırmızı mum yakarak günü kapattı. 67.000 dolar zirvesinin ardından geri çekilme gösteren Bitcoin 60.000 dolar ve 59.000 dolarda destek bulmaya çalışıyor. Yatırımcılar ise düşüşleri fırsata dönüştürmek istiyor. El Salvador başkanı da ucuz Bitcoin almak için dip seviyeleri kovalıyor.

Bitcoin, ATH yaptıktan sonra rahatlamak için bir miktar geri çekildi. Dün günü 60 bin dolar üstü kapatarak kritik desteği savundu. Bugün ise bir diğer destek alanı olarak gösterilen 59.600 dolardan tepki aldı.

Bitcoin’in düzeltmesi kimini tedirgin ediyor. Kimi yatırımcılar ise bir alım fırsatı olarak görüyor. Özellikle kurumsal yatırımcıların her dip noktasında Bitcoin topladığını görebiliyoruz. El Salvador ise devlet olarak ucuz BTC toplamanın derdinde.

İlk kez bir ülke Bitcoin’i resmi para birim olarak tanımıştı. Eylül ayının başında El Salvador, ülke bazında Bitcoin’in kullanılmasına izin vermişti. Daha öncesinde ise devlet başkanı Nayib Bukele, 200’ün üzerinde BTC satın almıştı. Şimdi ise ATH sonrası Bitcoin dip seviye ararken, El Salvador başkanı da satın almak için bekliyor.

Nayib Bukele’nin beklentisi daha çok dip yapması

Bitcoin, bugün itibarıyla 60 bin doların altına bir miktar sarktı. Ancak çabuk toparlanarak yeniden 60 bin doların üzerine kendini atabildi. Başka El Salvador, bu düzeltmenin ise çok küçük olduğunu düşünüyor. Satın almak için Nayib Bukele, daha fazla düşüş bekliyor.

El Salvador başkanı Nayib Bukele, Twitter resmi hesabından konuyla alakalı da bir tweet paylaştı. “Burası dip noktası mı? Yoksa bu düşüş küçük mü? Daha fazla düşüşe ihtiyacımız var.” şeklinde paylaşımda bulundu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin