ABD ekonomik göstergelerinin ardından kripto piyasasından ne beklenir?
ABD ekonomik göstergelerinin ardından kripto piyasasından ne beklenir?

ABD ekonomik göstergelerinin ardından kripto piyasasından ne beklenir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Pazartesi günü, Çin ve ABD ekonomik göstergeleri daha riskli varlıkları tersine çevirdi. Çin’den gelen ekonomik veriler, ABD’den gelen üretim rakamları da küresel bir durgunluğa işaret ederken, bir gerçeklik kontrolü sağladı.

Bitcoin (BTC), toplam kripto piyasası değeri Ağustos ayının en yüksek seviyesinden 50 milyar dolar kaybederken 25.000 dolar seviyesinden çekildi.

Yatırımcıların ekonomik göstergelere duyarlılığı, günümüzün ABD işsizlik başvurularına ve Philly Fed üretim rakamlarına daha fazla vurgu yaptı.

İşsizlik başvuruları ve Philly Fed İmalat Endeksi durgunluk korkularını artırıyor

Ağustos ayında Philadelphia Fed İmalat Endeksi -12.3’ten +6.2’ye tırmandı. Ekonomistler, 5.0’a daha mütevazı bir artış öngörüyor. İstatistikler, Pazartesi günü 11.1’den -31.3’e düşen NY Empire State İmalat rakamlarının öngörülen +5.5’e karşı hayal kırıklığı yaşamasının ardından rahatlama sağladı.

12 Ağustos’ta sona eren hafta için işsizlik başvuruları da iyimserdi. İlk işsizlik başvuruları, tahmin edilen 265 bin yerine 252 binden 250 bine düştü. Belirgin bir şekilde, düşüş 20 Mayıs’ta sona eren haftadan bu yana ilk oldu.

Olumlu istatistiklere kripto piyasası nasıl tepki verdi?

Rakamlar kripto piyasası için olumlu olsa da, imalat sektörü faaliyetindeki toparlanma ve iyileşen işgücü piyasası koşulları Fed’e Eylül ayında 75 baz puanlık bir artış daha yapma seçeneği verebilir.

Çarşamba günü FOMC toplantı tutanaklarının yayınlanmasının ardından yatırımcı hissiyatı karıştı. Bununla birlikte, en son tarım dışı maaş bordrosu, hizmet sektörü PMI, enflasyon, perakende satışlar ve Philly Fed rakamları, daha geniş kripto pazarına ağırlık veren başka bir büyük artışı destekliyor.

İmalat ve işsizlik başvurularından kısa bir süre sonra yayınlanan konut sektörü verileri de hayal kırıklığı yarattı. Temmuz ayında mevcut konut satışları, Haziran ayındaki %0,7’lik düşüşün ardından %0,4 düştü.

İşsizlik başvurularına ve üretim rakamlarına yanıt olarak, toplam kripto para piyasası değeri, 1.095 milyar dolara düşmeden önce 1.103 milyar dolara yükseldi. Konut sektörü rakamları da ağırlık kazandı ve destek bulmadan önce toplam piyasa değerinin 1.094 milyar dolara düşmesine neden oldu.

Bununla birlikte, ilk on kriptoya bakıldığında, NASDAQ 100’ün güne negatif bölgede başlamasına rağmen, istatistiklerin önemli bir etkisi olmadı.

BNB, BTC, DOGE, ETH ve SOL mütevazi kazançlarla pozitif bölgede seyretti. Bununla birlikte, XRP ve ADA, sırasıyla %1,04 ve %0,19 düşerek trendi destekledi.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin