Bu dört altcoin için önemli sinyaller var! Alım fırsatı mı?
Bu dört altcoin için önemli sinyaller var! Alım fırsatı mı?

Bu dört altcoin için önemli sinyaller var! Alım fırsatı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası son haftalarda zorlu günler yaşıyor. FED’in faiz oranlarını artırma planları yüz milyarlarca dolarlık piyasa değerinin silinmesiyle sonuçlandı. Bununla birlikte, hemen hemen her kripto para ve token tüm zamanların en yüksek seviyesinde önemli ölçüde düştüğü için bu seviyeler önemli alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Bu yazıda, dört altcoini Ethereum (ETH), Solana (SOL), Zap Protokolü (ZAP) ve Chainlink (LINK) teknik analizle detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

Ethereum

Ethereum

En büyük altcoin olan ETH 2.300 dolarda son zamanlardaki düşüşü ve günlük grafikte hemen toparlanma gösteriyor. Her ne kadar ETH/USD’de gösterildiği gibi, mevcut gelişme 2.159 dolarlık flaş çöküş tabanından gelen düzeltici toparlanmanın 2.815 dolarda tamamlanmaya yaklaşmasının işareti olabilir. Yatırımcılar düşüşte altcoin’i satın almaya devam ederse fiyat 3.000 dolara kadar taşınabilir.

3.000 dolar seviyesinin kırılması, bunun sadece küçük bir artış olduğunu teyit edecek. Kısa süre içinde çıkarılıp çıkarılmayacağını söylemek doğru olmaz ancak bu yükseliş senaryosunun daha da gelişme şansı olup olmadığını görmek için 2.900 dolara kadar olan momentumu takip etmek gerekiyor. Bununla birlikte, fiyat 3.3500 dolar seviyesinde yer alan 50 günlük hareketli ortalamanın altında kaldığı sürece aşağı yön şüphesi de devam edecek.

ZAP

USD

ZAP için ayılar 0,010 dolarlık kilit destek bölgesinin altında çekiş elde edemezse, ZAP fiyatı önümüzdeki hafta yükselebilir. Günlük zaman ölçeğinde, RSI göstergesi aşırı satım bölgesinden yükseldi ancak aşırı değil. Bu da göstergenin bir yükseliş öncesi değişebileceğini gösteriyor.

Altcoin için 0,0460 dolar seviyesi makul bir yükseliş hedefi iken, 0,075 dolar seviyesine Şubat ayında da ulaşılabilir. Düşüş yaşanırsa alıcılar 0,010 dolar seviyesini test edebilir. Şu anda fiyat dip bölgede yer alıyor. Bu nedenle Kasım fiyatına keskin bir geri dönüş veya en azından %50’lik bir toparlanma yakın vadede göz ardı edilemez.

Solana

Solana

Solana önceki 10 gün içinde 105 dolarda yer alan direnç seviyesini kıramadıktan sonra Salı günü 113,65 dolara kadar yükseldi. Ayrıca, hareketli ortalamalar (MA 50) ve (MA 200) aşağı yönlü kesişmeye çalışıyor. Önemli bir gösterge olan göreceli güç endeksi (RSI) 50 seviyesinin hemen altında yer alıyor.

Solana fiyatı 128,06 dolar seviyesinin üzerine çıkarsa yükseliş eğilimi teyit edilebilir. Solana fiyatının 81,03 dolardan toparlanmasının ve yatırımcıların son dip alımlarının bir sonucu olarak, boğalar fiyatı daha yukarı taşımaya çabalayabilir.

Chainlink

LINKUSD

Chainlink 24 Ocak’ta 13,48 dolardan başlayan bir toparlanmanın ardından düşüş yaşadı. Son 7 gün içerisinden istikrarlı bir şekilde yükseliş eğilimine geçti. Hafta başında 18,13 dolara ulaştı. Önceki satışların piyasayı düşürmesinin ardından, hareketli ortalamalar (MA) 50 ve 200 önceki seanslarda bir ‘death cross’ oluşturdu.

Göreceli güç endeksi (RSI), piyasadaki toparlanmayı yansıtarak 40 seviyesinin üzerine çıktı. Link için 50 günlük hareketli ortalamanın 21,00 dolar üzerinde bir kapanışı, alıcı ilgisini heyecanlandırabilir. Fiyat 24,5 dolarda MA 200’e doğru daha fazla ilerlemeyi teyit edebilir. Ayılar, LINK/USD’nin şu anda işlem gördüğü 17 dolarda olan yatay seviyede yaşanabilecek düşüşten faydalanabilir.

Sonuç

ZAP ve Solana, yatırımcılar düşüşü satın almak için acele ederken, bu dört altcoin arasında en kısa ve uzun vadeli yükseliş görünümde olabilir. Solana, düşüş yaşanmadan önce 267,52 dolarda tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükselmişti. Tüm zamanların en yüksek seviyesinde olan SOL’den faydalanmak isteyen yatırımcılardan gelen daha fazla satın alma baskısı, fiyatının yükselmesine neden olabilir. ZAP’a gelince, aralıkta kalmaya devam ediyor ve piyasanın satın alma dip duyarlılığının bir sonucu olarak önemli bir ilgi yaratabilir. Böylece keskin bir şekilde yükselebilir.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin