Binance ve CZ ile ilgili iddialar devam ediyor: Sıradaki detay Justin Sun oldu

DOJ’un yaptırım uyguladığı borsayla Binance’ın ilişkisi mi var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerikalı yetkililer bir türlü Binance’ın peşini bırakmıyor. Kara para aklama ile suçlanan borsa, düzenleyiciler tarafından sıkıştırılıyor. Yıllardır süre gelen bu süreçte henüz net bir sonuca varılamadı. Ancak dün itibarıyla olay yeni bir boyut kazanmış olabilir.

Çarşamba günü akşam saatlerinde DOJ tarafından yapılan açıklama herkesi şaşırttı. Amerika Adalet Bakanlığı, Rus şirketi olan Bitzlato’ya yaptırım uyguladı. İlk önce bu haberin pek bir değer taşımadığı ortaya çıktı. Ancak kara para aklama iddiası Binance borsasına bile dokunabileceği ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Bitzlato’dan devasa fonlar aldığı iddia ediliyor. Bitzlato, ABD makamları tarafından kara para aklama ve diğer mali suçlarla suçlanıyor. Bu suçlamalara Binance dahil olursa büyük bir olayın perde arkası yatırımcıları bekleyebilir.

Binance yeniden kara para aklama suçuyla karşı karşıya

Bitzlato’nun kurucusu Rus Anatoly Legkodymov, platform aracılığıyla 700 milyon ABD doları aklamakla suçlanıyor. Dün aniden yapılan açıklamayla beraber borsanın ana sahibi ve kurucusu  olan Legkodymov tutuklandı.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından gelen açıklamaya göre bu fonlar, kumar ve karanlık ağ yoluyla satın alınan uyuşturucular gibi yasa dışı faaliyetleri yürütmek için kullanıldı. Bu iddiaları öne sürerek ABD’li yetkililer tarafından salı günü Bitzlato’nun kurucusu Miami’de yakalandı.

Mayıs 2018 ile Eylül 2022 arasında Binance, bakanlığın iddia ettiği gibi Bitzlato’dan Bitcoin aldı. Hazine Bakanlığı ayrıca Bitzlato’nun alıcı ve gönderen müttefiklerinin üçte ikisinin karanlık ağ ve diğer dolandırıcılıklarla yasa dışı ticaretle bağlantılı olduğunu açıkladı.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin