featured

Dogecoin’in yeni güncellemesi hakkında yatırımcıların bilmesi gereken her şey! Fiyata etkisi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan Dogecoin’in yeni v1.14.6 güncellemesinin lansmanı yaklaşıyor.

Ağ için önerilen v1.14.6 güncellemesi ile neler başarılacağının kontrol listesini içeren GitHub bağlantısı 6 Haziran’da dağıtıldı.

Dogecoin ağının çekirdek geliştiricisi Patrick Lodder tarafından geliştirilen, ağdaki v1.14.6 güncellemesinin yeniliklerinden bir tanesi, ağdaki kullanıcıların cüzdanlarının korunmasını sağlamaktır. Ayrıca yükseltme, Dogecoin ağında bulunabilecek Bitcoin ağındaki ortak güvenlik açıklarını düzeltmeyi de amaçlıyor. Lodder, yeni yükseltme ile ulaşılması hedeflenen şeylerden bir tanesinin de Dogecoin çekirdek cüzdanının daha ucuz kullanımını sağlamak olduğunu belirtti.

Lodder tarafından sekiz gün önce Reddit’te paylaşılan bir gönderide, Dogecoin ağındaki güncellemelerin haziran ayı sonuna kadar uygulanabilir olacağını doğruladı:

Haziran ayının sonuna kadar 1.14.6 sürümü hazır olacak gibi görünüyor. Şu anda sadece benim değil, aynı zamanda kromatik üzerinde de çalıştığından bahsettiğim ağ güçlendirme ile birlikte, sürüme mümkün olduğunca çok katkı sağlamaya odaklanacağız. Herkesin nerede olduğumuzu görebilmesi için bir izleyici yapacağım.

Dogecoin ağına yapılan yükseltmeyi göz önünde bulundurarak, meme coin’in ilk piyasaya sürülmesinden bu yana performansına bir göz atalım.

Dokuz yıllık şiddetli fiyat dalgalanmaları

Köpek temalı meme coin DOGE, Aralık 2013’te piyasa sürüldü. Kripto piyasasına 0,0002047 dolarlık bir endeks fiyatıyla ulaşan token, 8 Mayıs 2021’de 0,7376 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. DOGE, bu yazının yazıldığı sırada ise 0,0795 dolar civarında işlem görüyor.

Dogecoin grafik

10,5 milyar dolarlık piyasa değeri ile kripto para birimleri sırlamasında 10. sırada yer alıyor. DOGE, son 9 yılda %600,000’in üzerinde bir büyüme kaydetti. CoinMarketCap verilerine göre, dolaşımdaki toplam arz 132,670,764,300.

Ağ yükseltme haberlerine olumlu tepki gösteren Dogecoin, son 24 saatte işlem hacminde %69,68 oranında artış kaydetti. Ancak, aynı dönem içerisinde fiyatta %4^lük bir düşüş yaşandı. İşlem hacmindeki ani artışlar, son 24 saat içinde token’ın artan dağılımını gösteriyor.

Büyüme beş yıl sonra mı geldi?

Zincir içi analiz, Dogecoin ağının son dört yıl içinde bir miktar büyüme yaşamaya başladığını ortaya koydu.

Piyasaya sürülmesinden dokuz yıl sonra, günlük bazda DOGE ile işlem yapan adreslerin sayısı 9 Mart’ta 86,652 adet adrese ulaştı. Bu yazının yazıldığı sırada ise bu sayı,  %68’lik bir düşüşle bu 28,100’de kaldı.

Benzer şekilde, piyasaya sürülmesinden bu yana Dogecoin, 1 Ocak 2019’da işlem hacminde 1,03 tonluk bir rekor kırdı. O zamandan beri, token için işlem hacmi istikrarlı bir düşüş yaşadı.

Yukarıdaki bilgilere ek olarak, ağdaki balina etkinliği sadece bir yıl önce ilgi çekmeye başladı. 100,000 doların üzerindeki işlemler için token, 31 Ocak 2021’de işlem sayısında 3522’lik bir yüksek değer gördü. O zamandan beri ise istikrarlı bir düşüş içinde.

 

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin