Dogecoin yatırımcıları dikkat! Elon Musk'ın yanıtı dikkat çekiyor
Dogecoin yatırımcıları dikkat! Elon Musk'ın yanıtı dikkat çekiyor

Dogecoin yatırımcıları dikkat! Elon Musk’ın yanıtı dikkat çekiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tesla’dan sonra Elon Musk tarafından yönetilen başka bir şirket, Dogecoin ödemelerini kabul etmeye başlayabilir. Bu haber bir Twitter kullanıcısının SpaceX mağazasının ve Starlink’in Dogecoin’i kabul edip edemeyeceğini sormasıyla başladı. Teknik olarak özel uzay araştırma şirketi SpaceX’in bir kolu olan Starlink, dünyadaki mümkün olduğunca çok insana yüksek hızlı geniş bant internet sağlamayı vaat eden uydu projesi olarak yer alıyor. Starlink, birçok başarılı fırlatmanın ardından şimdiye kadar 2.000’den fazla çalışan uyduyu yörüngeye yerleştirdi. Elon Musk, tweet’e göz kırpan yüz emojisi ile yanıt verdi. Bazı kullanıcılar bunu Starlink’in Dogecoin ödemelerini entegre etmeyi düşündüğü şeklinde yorumladı.

SpaceX ayrıca Dogecoin’i ödeme aracı olarak kabul edebilir. Özellikle, havacılık şirketi, 2022’nin ilk çeyreğinde bir SpaceX Falcon 9 roketinde fırlatılması planlanan “DOGE-1 Mission to the Moon” için önde gelen meme tokeniyle ödeme kabul etmişti.

Elektrikli araç üreticisi Tesla, Mart ayında elektrikli arabaları için ödeme olarak Bitcoin kabul etmeye başlamıştı. Ancak şirket, amiral gemisi kripto para madenciliğinin enerji harcaması konusundaki endişeler nedeniyle girişimi daha sonra iptal etme kararı aldı.

Dogecoin‘in en tanınmış savunucusu olan Musk, geçtiğimiz ay Tesla’nın bazı ürünleri için ödeme olarak Shiba Inu tarafından temsil edilen kripto para birimini kabul ettiğini duyurdu. Musk planları ilk olarak Aralık ayında açıklamıştı. Ayrıca yakın zamanda Amerikan çokuluslu fast food şirketi DOGE’yi kabul edilen bir ödeme şekli olarak kabul ederse, McDonald’s’tan canlı bir çocuk yemeği yemeyi teklif etti. McDonald’s milyarderin teklifini görmezden geldi. Ne Musk ne de Starlink, yazım saati itibarıyla konuyla ilgili kesin bir açıklama yapmadı.

Bu arada Dogecoin, 19,20 milyar dolarlık piyasa değeriyle on birinci en büyük kripto varlığı olarak sıralanıyor. Son 24 saatte yüzde 4,59 kaybettikten sonra 0,1449 dolardan işlem görüyor. Yine de DOGE, Polkadot’un (DOT) ve rakip meme coin Shiba Inu’nun (SHIB) önünde yer alıyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin