featured

Dogecoin, Solana, Tron – 17 Aralık altcoin fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında karmaşık hareketler devam ediyor. Yatırımcıların yakından takip ettiği şaka amaçlı üretilen coinlerden bir tanesi olan Dogecoin, yükselen bir çizgide yaptığı toparlanma hareketlerine rağmen azalan bir üçgen modeli oluşturdu. Yani önemli bir geri çekilme kaydedildi. Bir diğer altcoin Solana ise son 24 saatte %3.43 oranında değer kaybı yaşadı.

Bu kripto para birimleri için kısa vadeli teknik göstergeler, satın alma baskısının azaldığını gösteriyor. Tron da bir aydır süren düşüş eğilimini sürdürdü.

Dogecoin (DOGE)

DOGE ayıları, şaka amaçlı üretilen coinin düşüş eğilimlerini yeniden alevlendirdi. 14 Aralık tarihinde yaşanan sıçrama hareketleri hızla tersine çevrildi. Elon Musk’ın iddiasının ardından, altcoin 0,2205 dolar seviyesine kadar fırlamıştı. Ancak %38,2 Fibonacci seviyesinden güçlü bir geri çekilme gördü. Böylece son üç günde %22,14 oranında bir düşüş kaydetti.

altcoin doge

DOGE, 0.17 dolardaki destek noktasını korurken, düşüş eğilimi sergileyerek (azalan üçgen, yeşil) daha da düşük seviyelere işaret etti. Yaşanacak herhangi başka bir arıza, 0.162 dolar işaretini test etmek için hemen yeni bir destek seviyesi bulacaktır.

Bu yazının yazıldığı sırada DOGE, ATH’sinin %76.4 altında 0.1732 dolardan işlem görüyor. RSI, satış eğilimini gösteren 49 işaretinin altına düştü. Ayrıca, Müthiş Osilatör (AO), önceki analizi yeniden doğrulayarak düşüş eğilimi ile ikiz zirveleri oluşturdu. DMI marjinal bir yükseliş eğilimi gösterse de, genel eğilimin yönünü değiştirmek için yeterli değildi.

Solana (SOL)

Son birkaç gün içinde altcoin SOL, yukarı kanalda yaşanan bir çöküşün ardından azalan genişleyen bir şekil çizerek %18 oranında bir kırılma gördü. Boğalar hemen 181 dolar seviyesindeki direnci kırdı. Şimdi ise en yakın destek noktası 176 dolar seviyesinde.

SOL, 6 Kasım tarihinde şu ana kadarki en büyük dönüm noktasına ulaştıktan sonra geçen ay istikrarlı bir şekilde düşüş yaşadı. Altcoin, 13 Aralık tarihinde sekiz haftanın en düşük seviyesine kadar düştü.

Bu yazının yazıldığı sırada SOL, ATH’sinin %31.4 oranında altında 177.5475 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ancak son boğa hareketi göz önüne alındığında, 20-50 SMA’nın üzerine çıktı. RSI 10 puanlık bir düşüş gördü. Ancak hâlâ orta çizginin üzerinde sallandı. Ayrıca AO ve MACD, satın alma baskısının azaldığını gösterdi. Ancak ADX ise SOL için zayıf bir yön eğilimi sergiledi.

Tron (TRX)

Geçtiğimiz birkaç gün içinde altcoin, yükselen bir kama kırılması gördü. Boğalar 0.0899 dolar seviyesindeki on haftalık direnci koruyamadıklarından, TRX 0.082 dolar ile 0.0899 dolar seviyeleri arasında konsolide oldu. Son fiyat hareketleri, kripto para biriminin 4 saatlik grafiğinde simetrik bir üçgen oluşturdu.

TRX fiyat hareketi, 15 Kasım tarihinde altı ayın en yüksek seviyesini vurduktan sonra keskin bir düşüş yaşadı. Alçalan bir kanala düştükten sonra altcoin, 3 Aralık tarihinde 16 haftanın en düşük seviyesine kadar değer kaybı yaşadı.

Bu yazının yazıldığı sırada, TRX günlük grafiğinde %3,19 oranında bir değer kaybı yaşadığı görülüyor. Güncel olarak ise 0,0848 dolar seviyesinden işlem görüyor. RSI, 41 seviyesine doğru düşerken orta çizginin üzerinde kalmayı başaramadı. Ayrıca, DMI düşüş eğilimi gösterdi. Ancak ADX zayıf bir yön eğiliminde.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin