DOGE geliştiricisi, Dogecoin blok zincirindeki üzerinde ilk NFT'yi bastı

Dogecoin blok zincirindeki ilk NFT basıldı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şaka tabanlı bir kripto para olan DOGE’un geliştiricisi, Dogecoin blok zincirindeki ilk değiştirilemez tokenı (NFT) piyasaya sürdü. Twitter’da, basılmış NFT’nin arkasındaki inevitable360 olarak bilinen kişi, 13 Aralık’ta paylaştığı bir tweet’te işlemin ayrıntılarını verdi.

İşlemin ayrıntıları, NFT’nin basım maliyetinin yalnızca 0,1 DOGE (0,0018 dolar) olduğunu gösteriyor. Geliştirici, basım sürecini açıklarken, değiştirilemez tokenı (NFT) basmak için Sha-256 karma işlevlerini kullandığını söyledi. Dogecoin blok zincirinde basılan NFT daha sonra başka bir dijital veri bloğundaki küçük bir veri bloğu olan Checksum’da depolandı.

NFT’nin başarılı bir şekilde basılmasının ardından, inevitable360 olarak bilinen Twitter kullanıcısı, Dogecoin’in kurucusu Billy Markus da dahil olmak üzere diğer geliştiricilerin dikkatini ve desteğini aldı. Yorumculardan bazıları, geliştiriciye bu ayın başlarında başlatılan bir bahşiş botu olan SoDogeTip’i kullanarak bahşiş verdi.

Dogecoin blok zinciri, NFT madenciliğini daha verimli hale getiriyor

NFT’ler son zamanlarda blok zinciri alanını bir NFT fırtınasıyla ele geçirdi. Bununla birlikte, Ethereum gibi en iyi blok zincirlerinde NFT basım maliyetleri önemli bir sorun oluşturuyor.

İlginç bir şekilde, NFT’yi Dogecoin’de basmanın maliyeti sadece 0,0018 dolardı ve Ethereum’da yüzlerce ABD dolarına mal olabilen NFT basımıyla karşılaştırıldığında muazzam bir verimliliği temsil ediyordu.

Konuyla ilgili olarak Dogecoin Core geliştiricisi Michi Lumin şunları söyledi:

Gaz ücreti olmayan ve daha az enerji kullanan NFT’ler. güzel. Ayrıca Doge. Vay.

Dogecoin için yeni bir kullanım alanı

Dogecoin, köpek temalı bir “şaka” parası olarak yaratıldı. Bununla birlikte, son gelişmeler, sadece bir mem kripto parası dışında başka amaçlar için de kullanılabileceğini gösteriyor.

Tesla CEO’su Elon Musk 14 Aralık’ta şirketin bazı malları için ödeme olarak DOGE’u deneyeceğini duyurdu. Bu, duyurudan sadece birkaç dakika sonra kripto paraya 4 milyar doların üzerinde para akışına yol açan önemli bir dönüm noktası yaşandı ve DOGE fiyatı %40 oranında arttı.

Dogecoin blok zincirinde bir NFT’nin basılması, ağ için alaka düzeyini daha da artıracak ve muhtemelen DOGE’yi kripto pazarındaki merdivende daha yükseğe çıkaracak yeni bir kullanım durumuna açtı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin